Rekurzeme.lv ARHĪVS

Jūsu ledusskapis var kalpot gadiem – pastāstīsim kā to panākt

2021. gada 25. aprīlis 00:00

48
Jūsu ledusskapis var kalpot gadiem – pastāstīsim kā to panākt

Ledusskapis, iespējams, ir vissvarīgākā ierīce jūsu mājās, jo tas ir virtuves centrs, jūs to lietojat katru dienu, un tas tiešā veidā ietekmē jūsu ikdienas maltītes. Jāatzīst, ka ledusskapis ir liels ieguldījums… tātad, vai mums nevajadzētu darīt visu iespējamo, lai to saglabātu vislabākajā formā?

Ja esat tikko iegādājies jaunu ledusskapi vai vēlaties savam uzticamajam, vecajam ledusskapim iedvest otro elpu, tad ir dažas lietas, kuras varat darīt, lai padarītu ledusskapi efektīvāku nekā jebkad agrāk. Izmēģiniet šos padomus, lai pagarinātu ledusskapja mūžu un nodrošinātu, ka tas darbojas pēc iespējas labāk.

Pilns ledusskapis ir labs ledusskapis

Daudziem tas, ka ledusskapji darbojas daudz labāk, kad tie ir pilni, var būt jaunums, bet tā tas tiešām ir. Kad jūsu ledusskapī esošie priekšmeti kļūst auksti, tie palīdz samazināt ierīces iekšienes temperatūru, ļaujot pašam ledusskapim nedaudz atpūsties. Jo vairāk aukstu produktu jums ledusskapī ir, jo mazāka slodze tiek likta uz ledusskapja motoru, tādējādi ilgtermiņā saglabājot to labākā formā.

Tīrība ir vajadzīga ne vien iekšā, bet arī aizmugurē

Dzesēšanas mehānismu var uzskatīt par ledusskapja artērijām, kas ļauj tam pilnvērtīgi darboties. Parasti šīs spirāles var atrast aiz ierīces – diemžēl šī ir arī tā vieta, kurā savācas daudz putekļu un netīrumu. Šīs spirāles ir tas, kas uztur jūsu ēdienu aukstu un nodrošina, ka ledusskapis darbojas tā, kā paredzēts, bet, kad tās ir biezā slānī pārklātas ar dažādiem netīrumiem, to darba efektivitāte var pazemināties. Šī iemesla dēļ iesakām ik pēc pāris mēnešiem pārliecinieties, ka dzesēšanas spirāles ir kārtīgi notīrītas, lai samazinātu ledusskapim uzlikto papildus slodzi.

Uzturiet kārtībā durvju blīves


Ātrākais ceļš uz ledusskapi, kas nepilda savu pienākumu un sabojā pārtiku, ir slikts vai vecs durvju blīvējums. Gumijas, kas atrodas gar ledusskapja durvju iekšpuses ārējo malu ir tas, kas uztur visu auksto gaisu iekšā un silto gaisu ārā. Spraugas, bojājumi un vaļīgums tajās var ne tikai paaugstināt jūsu ledusskapja temperatūru tik ļoti, lai baktērijas pārtikā varētu sākt vairoties, bet tas arī liek ledusskapim strādāt divreiz vairāk, lai censtos kompensēt zaudēto aukstumu. Parasti pietiek ar ziepjūdeni un sūkli, lai notīrītu visus netīrumus, kas sakrājušies uz blīvējuma, taču, ja problēma joprojām pastāv arī pēc tam, blīves var nomainīt samērā viegli un ātri.

Regulāri atkausējiet savu ledusskapi


Labākais, ko varat darīt, lai ledusskapis darbotos pēc iespējas labāk, ir regulāra apkope. Atkausēšana nodrošinās, ka jūsu ledusskapis ir labā stāvoklī. Lielākā daļa mūsdienīgo ledusskapju diezgan labi novērš ledus vai kondensāta uzkrāšanos, bet, ja pārtikas produkti tiek ievietoti ledusskapī vai saldētavā, kamēr tie vēl ir karsti, vai ja šķidrumi tiek uzglabāti atvērtā veidā, mitrums tik un tā var iekļūt jūsu ledusskapī. Lai nodrošinātu tā darbu, ir vēlams visu atkausēt vienu vai divas reizes gadā.