Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Ja sacensības neizjauks lietus, šodien Liepājas tenisa turnīrā laukumā dosies mājinieces

Rekurzeme.lv

2021. gada 25. maijs 10:39

730
FOTO: Ja sacensības neizjauks lietus, šodien Liepājas tenisa turnīrā laukumā dosies mājinieces

Otrdien, 25. maijā, Liepājas Tenisa sporta skolas kortos Jūrmalas parkā turpinās starptautiskās ITF W25 kategorijas turnīrs sievietēm "Liepaja Open".

Pirmās spēles tiks uzsāktas pulksten 11 un vienā no kortiem laukumā dosies liepājniece Rebeka Margareta Mertena, lai sacenstos pret Jūliju Avdejevu (Julia Avdeeva) no Krievijas par vietu pamatturnīrā. Pēcāk notiks jau pamatturnīra vienspēļu un dubultspēļu sacensības ar Liepājas meiteņu līdzdalību un šīs spēles būs iespējams redzēt tiešraidē, ja neuznāks lietus.

Organizatori plāno tiešraidē nodrošināt liepājnieces Patrīcijas Špakas spēli pret Nīderlandes tenisisti Sūzanu Lamensu (Suzan Lamens), kura sacensībās ir izsēta ar 7.numuru. Spēles sākums paredzēts ne ātrāk kā pulksten 13.30. Pēc Patrīcijas un Sūzanas spēles paredzēta dubultspēle, kurā sacentīsies liepājnieces Rebeka Margareta Mertena un Elza Tomase pret Akgulu Amanmuradovu (Akgul Amanmuradova) no Uzbekistānas un Valentīnu Ivahņenko (Valentina Ivakhnenko) no Krievijas. Liepājas meiteņu pretinieces dubultspēļu sacensībās izsētas ar 2.numuru. Spēles sākums paredzēts ne ātrāk kā pulksten 15.

Tiešraides varēs vērot Liepājas Tenisa sporta skolas "Facebook" lapā.

Laika prognoze gan Liepājas tenisa turnīram otrdien nav labvēlīga, jo tiek prognozēts, ka no pusdienlaika sāks līt līdz ar to, spēles var tikt pārceltas uz vēlāku laiku vai uz pat uz citu dienu!

Pirmdien noslēdzās turnīra otrā diena. Latvijas tenisistes Kamilla Bartone, Irina Kuzmina-Rimša un Rebeka Margareta Mertena pirmdien sasniedza Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Liepājas W-25 turnīra kvalifikācijas izšķirošo, trešo kārtu.

Bartone (WTA 657.), kura atlasē izlikta ar ceturto numuru, no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā ar rezultātu 6-1, 6-1 uzveica nīderlandieti Izabelli Haverlāgu (WTA 1374.). Cīņā par pamatturnīru pretī stāsies baltkrieviete Kacjarina Skačkova (WTA 1275.).

Savulaik ranga 307.pozīcijā pabijuši Kuzmina-Rimša pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 uzveica citu pašmāju tenisisti Adriju Runču, bet otrajā kārtā pēc itālietes Džūlijas Kresčenci (WTA 978.) izstāšanās iekļuva kvalifikācijas finālā. Tajā jāspēlē ar kvalifikācijas piekto numuru, vēl vienu itālieti Federiku Arčidjakono (WTA 678.).

Pēdējos desmit gados Kuzmina-Rimša reti spēlējusi ITF sacensībās.

Tikmēr Mertena pirmajā kārtā ar 6-0, 6-0 uzveica Eniju Paulu Aploku, bet otrajā ar 6-2, 2-6, 10:3 bija pārāka pār ASV tenisisti Reičelu Gailis (WTA 1091.). Atlases trešajā kārtā būs jātiekas ar kvalifikācijas septīto numuru Jūliju Avdejevu no Krievijas (WTA 768.).

Vēl no Latvijas tenisistēm kvalifikācijas otrajā kārtā apstājās Dārta Daļecka, Patrīcija Ungure-Rogozoveca, Sabīne Rutlauka, Elizabete Kļavinska un Anna Ozerova, bet pirmo kārtu nepārvarēja Amēlija Matjuņina, Debora Samanoviča, Anna Jakovļeva un Terēze Vēvere.

Pamatturnīrā vieta nodrošināta rīkotāju speciālos ielūgumus saņēmušajām Patrīcijai Špakai, Danielai Vismanei (WTA 486.) un Elzai Tomasei.

Visaugstāk WTA rangā no tenisistēm, kuras plāno spēlēt Liepājā, ir ar pirmo numuru izliktā Beļģijas sportiste Marina Zanevska (WTA 249.).

W-25 turnīrs Liepājā sākotnēji bija plānots janvārī, bet norisi izjauca valstī noteiktie Covid-19 ierobežojumi. Vēlāk sacensības bija plānotas pēc Billijas Džīnas Kingas kausa turnīra norises Jūrmalā, taču pēc tam nolemts turnīru aizvadīt pēc Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijas maču noslēguma.

Organizatori cerēja, ka daļa tenisistu pēc neveiksmīgas kvalifikācijas Francijā nākamās spēles varētu aizvadīt Liepājā, taču "French Open" sacensību grafiks tika mainīts. Liepājas turnīra rīkotāji nolēma vēlreiz nepārcelt sacensības, priekšroku dodot spēlēšanai maijā, nevis jūnijā.

"Liepājas Open" W-25 turnīra kvalifikācijā piedalīsies 64 tenisistes, bet pamatturnīrā gan vienspēlē, gan dubultspēlē spēkosies uz pusi mazāks skaits.

Spēles Liepājā notiek uz tenisīta seguma.