Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Grobiņā sumina jaunos sportistus

Rekurzeme.lv

2021. gada 27. maijs 15:52

15459
FOTO: Grobiņā sumina jaunos sportistus

Ceturtdien, 27. maijā, pie Grobiņas Sporta centra tika sumināti Grobiņas novada jaunie sportisti un viņu treneri. Liepājas rajona Sporta skolas direktors Dainis Zombergs kopumā sveica septiņus jaunos sportistus.

Loka šāvēja Estere Ukstiņa tika sveikta par pērn jūnija beigās iegūto pirmo vietu loka šaušanas sacensībās "Baltic Open 2020" un bronzas godalgu Latvijas jauniešu čempionātā, kas pērn 12. jūlijā notika Babītē. Apsveikumu saņēma arī sportistes treneris Pāvels Popovs.

Vieglatlēte Elizabete Kociņa tika sumināta par pērn jūlijā Jēkabpilī iegūtajām zelta godalgām Latvijas U16 čempionātā 100 un 200 metru skrējienos. Sportiste pēc tam jūlijā Latviju pārstāvēja arī Baltijas čempionātā Ogrē, kur kļuva par Baltijas čempioni 200 metru skrējienā, sudraba godalgu ieguva jauktajā stafetē, bet trešā palika 100 metru skrējienā.

Vieglatlēts Adrians Pričins tika sumināts par pērn jūlijā Preiļos iegūto bronzas medaļu Latvijas U14 čempionātā lodes grūšanā.

Savukārt vieglatlēte Rēzija Grēta Štrausa tika sveikta par pagājušajā jūlijā Ventspilī Latvijas U18 čempionātā iegūto bronzas medaļu 100 metru barjerskrējienā. Vieglatlētu trenere ir Agnese Kļava.

Motosportists Roberts Lūsis tika sumināts par otro vietu pērn MX125 klasē Latvijas junioru čempionātā, kurā bija pieci posmi. Motokrosists bija ieguvis arī piekto vietu Vācijas atklātajā čempionātā (divi posmi). Sportista treneris ir Normunds Jansons.

Riteņbraucējs Roberts Čukurs uz pasākumu nebija ieradies, bet pērn viņš Latvijas kausa izcīņas kopvērtējumā ieguva trešo vietu šosejas riteņbraukšanā. Apsveikumus saņēma viņa tēvs un treneris Guntis Čukurs.

Zentas Mauriņas Grobiņas novada vidusskolas 12. klases skolnieks Artis Papirtis šogad aprīlī ieguva pirmo vietu 10. līdz 12. klašu grupā zēniem Latvijas skolu šaha olimpiādes Kurzemes reģionā. Atzinību saņēma arī vidusskolas šaha pulciņa vadītāja Rudīte Bērziņa.

Uz apbalvojumiem varēja pretendēt sportisti līdz 19 gadu vecumam, kuri deklarēti Grobiņas novadā vai mācās Zentas Mauriņas Grobiņas novada vidusskolā, un viņu treneri. Tika ņemti vērā sasniegumi no pagājušā gada 1. jūnija.