Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kā efektīvi izmantot gaisa attīrītāju

2021. gada 29. maijs 00:00

39
Kā efektīvi izmantot gaisa attīrītāju

Lielākā daļa gaisa attīrītāju ir ļoti ērti lietojami. Jūs varat to vienkārši ieslēgt un aizmirst. Tomēr jūs varat palielināt gaisa attīrītāja lietojumu un veiktspēju, izmantojot šos vienkāršos padomus:

Atstājiet gaisa attīrītāju visu laiku ieslēgtu
Ja jūs uztrauc enerģijas patēriņš, pagrieziet ventilatora ātrumu uz mazāko. (Par laimi, lielākajai daļai gaisa attīrītāju nav nepieciešams daudz enerģijas, tikai apmēram tikpat daudz kā datoram.) Gaisa attīrīšana ir nepārtraukts process, jo gaisa kvalitāte jūsu mājās pastāvīgi mainās. Jūs nevarat pāris stundas darbināt gaisa attīrītāju un sagaidīt, ka jūsu gaiss saglabāsies tīrs. Mēs iesakām arī atstāt ieslēgtu gaisa attīrītāju, dodoties ārpus pilsētas; pretējā gadījumā atgriezīsies mājās ar piesārņotu gaisu.

Atstājiet gaisa attīrītāju vienā un tajā pašā telpā
Ja jums pieder tikai viens gaisa attīrītājs, gaisa attīrītājs jānovieto guļamistabā, jo tur jūs pavadāt trešdaļu savas dzīves. Gaisa attīrītāji vislabāk darbojas, ja jūs tos visu laiku atstājat vienā telpā.

Kad ir ieslēgts gaisa attīrītājs, turiet durvis un logus aizvērtus

Ja jūs atstājat logu atvērtu, tad viss tīrais gaiss izplūst! Gaisa attīrītāji efektīvāk darbojas ierobežotās telpās. Ņemot to vērā, mēs iesakām atvērt durvis un logus, lai periodiski izvēdinātu savu māju. Vienkārši iepriekš izslēdziet gaisa attīrītāju, lai netērētu elektrību.

Lai panāktu maksimālu rezultātu, virziet tīra gaisa plūsmu pret elpošanas zonu
Ja jūs visu laiku atstājat gaisa attīrītāju guļamistabā, tad nav īsti svarīgi, kādā virzienā tas ir vērsts. Tomēr, ja jūs gaisa attīrītāju darbinat, piemēram, lielā biroju ēkā, jums jānoviza tīrā gaisa plūsma sejas virzienā, lai apkārt izveidotu tīra gaisa kabatu.

Izvairieties no jonu gaisa tīrīšanas līdzekļiem un ozona ģeneratoriem
Šobrīd, daļēji pateicoties milzīgajai tiesas prāvai pret Sharper Image, dēļ maldinošas mārketinga pretenzijas par viņu jonu gaisa tīrītāju, daudzi cilvēki zina, ka jonu gaisa tīrītāji ir neefektīvi un potenciāli kaitīgi. Gandrīz visi jonu gaisa tīrīšanas līdzekļi izdala ozonu, kas ir kaitīgs plaušu kairinātājs, kas var izraisīt alerģiju un astmas lēkmes. Lai droši un efektīvi filtrētu gaisu, pievienojiet ārsta ieteiktos gaisa attīrītājus HEPA.

Lai nodrošinātu maksimālu efektivitāti, filtrus nomainiet laikā
Laika gaitā filtri savāc lielu apjomu piesārņotāju, un līdz ar to tie zaudē efektivitāti. Lai nodrošinātu, ka gaisa attīrītājs darbojas optimāli, ievērojiet ražotāja rokasgrāmatas filtru nomaiņas norādījumus. Gaisa attīrītāju mūsdienās ir tik pat ļoti pieprasīti kā mitruma savācēji jebkurā mājā.

Kas gaisa attīrītāju padara par labu?
Runājot par gaisa attīrītāja iegādi, mērķis ir vienkāršs: uzlabot mājas vai biroja gaisa kvalitāti. Tomēr, pārlūkojot tehnisko specifikāciju sarakstus, izvēle var šķist sarežīta. Lai process būtu vienkāršāks, nosakiet galveno iemeslu, kāpēc vēlaties gaisa attīrītāju. Kādas ir jūsu galvenās rūpes par gaisa kvalitāti - alerģijas, astmas izraisītāji, dūmi vai kas cits? Labākais gaisa attīrītājs pievērsīsies jūsu īpašajām gaisa kvalitātes problēmām, vienlaikus nemanāmi iekļūstot jūsu telpā. Pirms sākat iepirkties, iesakām apsēsties un noteikt vissvarīgākās lietas, ko vēlaties no sava gaisa attīrītāja. Pēc tam varat ļaut šīm prioritātēm palīdzēt meklēt.