Rekurzeme.lv ARHĪVS

Breivīks: Es to darītu atkal

LETA, ziņu aģentūra

2012. gada 17. aprīlis 12:24

140
Breivīks: Es to darītu atkal

Otrdien, pēc neilgā pārtraukuma atsākoties Andersa Bēringa-Breivīka tiesas procesam, apsūdzētais paziņoja, ka, ja viņš varētu, viņš atkārtotu pagājušā gada slaktiņu, kas prasīja 77 cilvēku dzīvību.

"Jā, es to darītu atkal," sacīja Bērings-Breivīks, piebilstot, pirms tiesa viņu pārtrauca, ka pavadīt mūžu cietumā vai pat mirt savas tautas dēļ esot "vislielākais gods".

Kā ziņots, otrdienas tiesas sēde sākās ar prasību atstādināt vienu no pieciem tiesnešiem, kuru iesniedza gan apsūdzība, gan aizstāvība.

Tiesas priekšsēdētāja Vehe Elizabete Arncena izsludināja 30 minūšu ilgu pārtraukumu, lai lemtu par Tomasa Indrebo turpmāko piedalīšanos procesā, jo nācis gaismā, ka viņš vēl pirms prāvas sākuma izteicis aicinājumus masu slepkavam piespriest nāvessodu.

Atklājies, ka dienu pēc Bēringa-Breivīka jūlijā sarīkotajiem uzbrukumiem tiesnesis internetā ievietojis paziņojumu, kurā teikts, ka "šajā lietā vienīgais taisnīgais rezultāts ir nāvessods".

Šīs ziņas otrdien parādījušās pretrasistiskajā žurnālā "Vepsen".

Kā pavēstīja Arncena, pats Indrebo atzinis, ka pagājušā gada 23.jūlijā tiešām publicējis internetā šādu paziņojumu.

Pēc pusstundu ilgā pārtraukuma tiesas priekšsēdētāja paziņoja, ka Indrebo no turpmākās dalības prāvā tiek atstādināts un ka viņu aizstās kāds no rezerves tiesnešiem.