Recepte gardai rabarberu kūkai, ar ko pārsteigt Jāņu dienā
Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni desertam mudina pagatavot rabarberu kūku.
Rabarberu kūka ar olīveļļu
(Gatavošanas laiks - 15 min. + 45 min. cepšanai)
Sastāvdaļas
2 rabarberu kāti
3 olas
100 ml olīveļļas
150 g brūnā cukura
100 g augstākā labuma kviešu miltu
100 g pilngraudu kviešu miltu
100 g mandeļu miltu
1,5 tējk. cepamā pulvera
Pagatavošana
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Ietauko cepamo formu.
2. Nomazgā, nomizo un sagriez 2-3 cm lielos gabalos rabarberu kātus.
3. Saputo viendabīgā masā olīveļļu, cukuru un olas.
4. Samaisi kopā visu veidu miltus un sadali iegūto miltu maisījumu trīs vienādās daļās.
5. Pievieno pirmo daļu miltu saputotajam maisījumam un kārtīgi samaisi mīklu. To pašu atkārto arī ar otro un trešo daļu.
6. Pieber mīklai cepamo pulveri, samaisi un lej masu cepamajā formā.
7. Mīklas virsū izkārto rabarberus un liec cepties uz 40-45 min., gatavību pārbaudot ar kociņu.
Atdzesē un baudi!
Kategorijas
- Citas ziņas
- Tirgus
- Atbildam lasītājiem
- Laža
- 8778
- Afiša
- Koncerti
- Sports
- Teātris
- Muzejos
- Izstādes
- Citi pasākumi
- Kino
- Balles
- Laikraksta arhīvs
- Video
- Foto
- Reklāmraksti
- Ekonomika
- Veselība
- Lietotāju raksti
- Kriminālziņas
- Kultūra
- Dzeja
- Konkursi
- Dzīvespriekam
- Sports
- Futbols
- Basketbols
- Handbols
- Autosports
- Motosports
- Volejbols
- Vieglatlētika
- Citi sporta veidi
- Florbols
- Hokejs
- Ziemas sporta veidi
- Soču Olimpiskās spēles
- Liepājas amatieru futbola čempionāts
- Lejaskurzemes novadu futbola čempionāts
- Pasaules ziņas
- Vietējās ziņas
- Liepājā
- Latvijas ziņas
- Dienvidkurzemes novadā
- Izglītība
- Sporta sērija "Izrāviens"
- Piedalies konkursā!
- Saeimas vēlēšanas
- Viena diena uzņēmumā
- Izklaide
- Projektu raksti
- Saimnieko gudri
- Atpazīsim melus!
- Kultūras saknes
- Rūpēsimies par vidi
- Mediju kritika
- Eiropā
- Starp divām reformām