Rekurzeme.lv ARHĪVS

Trešdien Liepājā sāksies "Bruģa bumba"

Rekurzeme.lv

2021. gada 6. jūlijs 09:37

70
Trešdien Liepājā sāksies "Bruģa bumba"

Trešien, 7.jūlijā, Liepājā pie burgernīcas “Street Burgers” tiks dots starts 2021. gada Liepājas vasaras ielu basketbolam čempionātam, kas pazīstams ar nosaukumu „Bruģa bumba”. Kopumā tiks aizvadīti pieci posmi jūlija un augusta mēnešos, tādējādi noskaidrojot jaunos pilsētas čempionus ielu basketbolā, informē organizatori.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad sacensības norisināsies sešās dažādās grupās. Zēniem sacensības norisināsies kā ierasts trijās vecuma grupās: U-15, U-18 un U-99. Savukārt, meitenes tiks iedalītas divās grupās: U-16 un U-99. Un protams, neiztikt arī bez labi zināmās un ierastās MIX grupas, kur cīņas vienmēr ir bijušas vienas no saistošākajām.

Šī gada „Bruģa bumbas” čempionāts sāksies nedaudz vēlāk kā ierasts, kas saistīts ar Covid slimības plašo izplatību visā pasaulē. Taču ņemot vērā valdības atvieglojumus attiecībā ar sporta pasākumu organizēšanu āra apstākļos, čempionāta organizatori ir atraduši iespēju šajos divos mēnešos kopumā visiem basketbola cienītājiem piedāvāt piecus posmus dažādās norises vietās ne tikai Liepājā, bet arī Grobiņā. Vispirms starts tiks dots 7.jūlija vakarā pie burgernīcas “Street Burgers”, bet pēc tam 2.posms ir gaidāms 17.jūlijā pie koncertzāles “Lielais Dzintars”. Trešais čempionāta posms norisināsies 28.jūlijā pie Liepājas Olimpiskā centra, savukārt 4.posms notiks 7.augustā Grobiņas pilsētas centrā, kurā tiks noskaidroti visi finālisti jeb izšķirošā 5.posma dalībnieki.

Zīmīgi, ka čempionāta noslēdzošajā 5.posmā, kas norisināsies 21.augustā KP basketbola laukumā pie Daugavas palīgstadiona, varēs piedalīties tikai četras labākās kopvērtējuma komandas katrā vecuma grupā, tādējādi kopā sapulcinot tikai pašus labākos no labākajiem. Fināla posmā norisināsies pusfināla un fināla spēles visas dienas garumā, noskaidrojot šī gada čempionus visās vecuma grupās. Pasākuma organizatori posmus rīkos ne tikai darba dienas vakaros, bet arī sestdienās, tādējādi dodot iespēju tajās piedalīties plašākai auditorijai. Taču ņemot vērā stingros drošības noteikumus, dalībnieku skaits būs ierobežots, līdz ar to, pieteikšanos lūgums neatlikt uz pēdējo brīdi.Tāpat vēl bez basketbola spēlēm tiks noskaidroti arī individuāli meistarīgākie spēlētāji, kuri cīnīsies par galveno balvu – 100 EUR dāvanu karti, kuru sarūpēs tirdzniecības nams „Kurzeme”. Tāpat ir plānoti arī dažādi citi pārsteigumi par kuriem sīkāka informācija tiks publicēta vēlāk.

Pieteikšanās sacensībām būs iespējama sacensību dienā 1 – 1,5 stundas pirms tā sākuma. Dalības maksa no komandas būs 10 EUR, neatkarīgi, vai komandā spēlē trīs vai četri spēlētāji. Līdzīgi kā pirms gada, arī šogad jauniešu vecuma grupās Liepājas sporta spēļu skolas audzēkņiem dalība pasākumā būs bez maksas, tādējādi veicinot šī sporta veida attīstību tieši jauniešu vidū.

Vecuma grupas:
U-15 zēni (2006. gadā dzimušie un jaunāki zēni)
U-18 zēni (2003. gadā dzimušie un jaunāki zēni)
U-99 vīrieši (vīrieši bez vecuma ierobežojuma)
U-16 meitenes (2005.gadā dzimušās un jaunākas meitenes)
U-99 sievietes (meitenes bez vecuma ierobežojuma)
MIX grupa (komandā spēlē vismaz viena meitene)

„Bruģa bumba 2021” sacensību posmi:
1.posms 7. jūlijs 18:30 (Street Burgers posms)
2.posms 17. jūlijs 11:00 (SPB Sporta Bode posms)
3.posms 28. jūlijs 18:30 (LOC posms)
4.posms 7.augusts 11:00 (Grobiņas pilsētas posms)
5.posms 21.augusts 12:00 (Noslēguma posms KP laukumā).