Rekurzeme.lv ARHĪVS

Padomi, kā iekārtot virtuvi, kurā ir patīkami uzturēties

2021. gada 23. jūlijs 00:00

107
Padomi, kā iekārtot virtuvi, kurā ir patīkami uzturēties

Virtuve ir tā telpa mājoklī, kurā tiek pavadīts diezgan daudz laika, it sevišķi tad, ja ēst gatavošana ir ļoti iecienīta nodarbe. Tieši virtuvē no rītiem satiekas visi ģimenes locekļi, lai ieturētu brokastis, kā arī novēlētu viens otram veiksmīgu dienu. Ir svarīgi, lai virtuves iekārtojums būtu ērts un lai šajā telpā būtu patīkami uzturēties. 

Plānojot virtuves remontu, jāņem vērā vairāki nosacījumi, lai šī telpa patiešām būtu patīkama. Raksta turpinājumā varēsiet iepazīties ar pāris vērtīgiem padomiem, kas palīdzēs iekārtot virtuvi, kurā ir patīkami uzturēties.
 
Gaišo toņu izvēle
Ja Jūsu virtuve ir maza, tad sienu krāsojumam ieteicams izvēlēties gaišos toņus. Protams, šādi toņi labi piestāv arī plašākām telpām, jo tie izskatās ļoti labi un klasiski. Tāpat vajadzētu atcerēties, ka tieši gaišie toņi ir tie, kas mājoklī ienes tīrības sajūtu. Ņemot vērā, ka dažādi traipi virtuvē ir normāla parādība, sienām var izvēlēties mazgājamu apdari, piemēram, mazgājamās tapetes vai sienas krāsu.
 
Grīdas izvēle
Grīdai noteikti ir jāpievērš uzmanība, it sevišķi, ja runa ir par virtuves grīdu. Grīdu ieteicams saskaņot ar kopējo telpas interjeru. Iespējams, ka ir cilvēki, kuri uzskata, ka grīdas krāsa un dizains nav tik svarīgs, tomēr tā ļoti ietekmē telpas kopējo izskatu. Ja vēlaties, lai grīdu būtu viegli kopt, tad nepieciešams izvēlēties atbilstošu grīdas segumu.  

Apgaismojums
Arī apgaismojums ir ļoti svarīgs, jo ar tā palīdzību var paveikt iespaidīgas izmaiņas virtuves kopējā tēlā. Virtuvē noteikti nevajadzētu taupīt uz apgaismojuma rēķina. Lai būtu vieglāk gatavot, nepieciešams uzstādīt apgaismojumu virs gatavojamās virsmas, kā arī vajadzētu izvēlēties tādu tvaika nosūcēju, kam ir iestrādāts apgaismojums, jo tad varēsiet pilnībā pārredzēt visu, ko gatavojat uz plīts. Savukārt, ēdamzonā varat izvēlēties nedaudz tumšāku apgaismojumu, kas radīs patīkamu noskaņu. 

Mēbeles
Izvēloties mēbeles, noteikti jāpatur prātā, ka virtuvei ir jābūt maksimāli ērtai, tādai, lai nekas netraucētu. Virtuves mēbeles izvēlieties atbilstoši gan virtuves platībai, gan dizainam. Noteikti pirms došanās uz veikalu, sastādiet sarakstu ar tām mēbelēm, kas Jums ir nepieciešamas. Tāpat precīzi izmēriet virtuves kopējo platību, lai zinātu, cik lielas mēbeles varat atļauties izvietot savā virtuvē. 
Vērts dot priekšroku praktiskām mēbelēm, kurās var ievietot pietiekami daudz virtuves piederumu, kā arī pārtikas produktus. Mūsdienās ir pieejams ļoti plašs virtuves mēbeļu klāsts, tāpēc atrast savai gaumei piemērotas mēbeles nebūs problēmu. 

Sadzīves tehnika

Sadzīves tehnika viennozīmīgi ir ļoti svarīga virtuves sastāvdaļa. Protams, ir tāda sadzīves tehnika, bez kuras var arī iztikt, bet tāda sadzīves tehnika kā ledusskapis, plīts, elektriskā tējkanna ir obligāta ikvienā virtuvē. 

Izvēloties ledusskapi, jāpievērš uzmanība tā izmēram, ietilpībai, kā arī elektroenerģijas klasei. Noteikti izvēlieties pēc iespējas ekonomiskāku ledusskapi, jo jāņem vērā, ka tas darbojas visu laiku, tāpēc arī nepārtraukti tiek patērēta elektrība. 

Ledusskapi var iegādāties arī internetā, piemēram, interneta veikalā 220.lv. Šajā interneta veikalā ir pieejami modernie Samsung ledusskapji, Indesit ledusskapji, ledusskapji Beko, kā arī daudzi citi. Iespējams Jūs nolemsiet, ka tieši LG No Frost ledusskapis ir tas, kas nepieciešams Jūsu virtuvē - viss atkarīgs no Jūsu vēlmēm un vajadzībām.

Tāpat jāizvēlas plīts. Iespējams, ka Jums ērtāk būs lietot tieši elektrisko plīti nevis gāzes plīti. Noderīga ierīce ir arī tvaika nosūcējs. Tas parūpēsies par to, lai visas smaržas, kas rodas ēdiena gatavošanas laikā nenokļūtu citās mājokļa telpās. 

Ja vēlaties pēc iespējas ātrāk un labāk pagatavot atsevišķas maltītes, tad vajadzētu padomāt arī par mazās sadzīves tehnikas iegādi. Iespējams, Jums ļoti noderēs rokas blenderis, virtuves kombains vai arī vafeļu panna. Lai neaizņemtu lieki vietu virtuvē, kā arī nepārmaksātu, izvēlieties tikai to sadzīves tehniku, kas Jums patiešām būs nepieciešama.

Visa veida sadzīves tehnika ir pieejama interneta veikalā 220.lv. Turklāt visas iegādātās preces ar kurjera starpniecību Jums tiks piegādātas līdz pat ārdurvīm. Iepirkšanas internetā ir patiešām ļoti ērta un ātra - atliek tikai izvēlēties sev vajadzīgās preces un noformēt pasūtījumu!