Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Liepājas pludmales volejbola līga turpat 20 gadu garumā ir volejbolistu iecienīta

Rekurzeme.lv

2021. gada 27. jūlijs 21:46

4908
FOTO: Liepājas pludmales volejbola līga turpat 20 gadu garumā ir volejbolistu iecienīta

Jau trešdien, 28. jūlijā, Liepājā, pludmales volejbola laukumos pie Centrālās glābšanas stacijas, notiks Liepājas pludmales volejbola līgas otrais posms. Liepājas pludmales volejbola līga tiek organizēta ar Liepājas pilsētas atbalsu un turpat 20 gadu saglabājusi savu specifiku – joprojām pieteikšanās sacensībām ir individuāla un komandu sastāvu kartā posmā nosaka izlozes kārtībā. Par vērtīgām balvām kopvērtējumā, dalībnieki cīnas sieviešu, vīriešu un veterānu ieskaitēs, portālu "ReKurZeme" informē sacensību organizators Gatis Špakovskis. 

21.jūlijā norisinājās Liepājas pludmales volejbola līgas 1. posms. Par patīkamu pārsteigumu dalībniekiem organizātori bija parūpējušies jau pie komandu sastāvu noteikšanas – izlozes kārtībā 3 dalībnieki tika pie Latvijas volejbola federācijas sagādātiem spēļu krekliņiem, atgādinot par ERGO Latvijas čempionāta pludmales volejbola finālturnīru, kurš Liepājā norisināsies no 20. – 22.augustam. 

Sieviešu konkurencē par posma punktiem cīņā iesaistījās 11 komandas. Sākotnēji cīņas norisinājās 2 apkšgrupās, kur pēc ieņemtajām pozīcijām visas komandas nonāca “1-“ sistēmā, kas nozīmē to, zaudējuma gadījumā komanda no tālākas dalības izstājas. Šāds formāts veiksmīgāks izrādījās Sanitai Pungai un Sintijai Baumanei, kuras fināla cīņā pārspēja Ingu Čanderi un Zani Lobānovu. Cīņā par 3.vietu veiksmīgākas izrādījās Zane Niedola un Dana Ažēna, kuras pārspēja Evelīnu Vītolu un Liāru Ozoliņu.

Vīriešu konkurecnē cīnijās 10 pāri. Identiskā izpēļu sistēmā kā sievietēm, cīņas izvēršas visai spraigas. Finālspēlē Gints Sedols un Roberts Mežals bija pārāki par Tomasu Bogašēvicu un Gati Šapkovski, ieņemot 1.vietu. Par 3.vietu cīnijās Ronalds Balodis pārī ar Krišjāni Kļaviņu, kuri piekāpās Artim Zombergam un Konstantīnas Volčkovam, kuriem tad arī 3. vieta.

Veterānu konkurencē dalību ņēma 4 komandas, kuras sastāvēja no 3 spēlētājiem. Līdz divu setu uzvarai spēlē, apļa turnīrā komandas tikās katra ar katru noskaidrojot spēcīgākos. 1.posma uzvarētāji Gints Juriks, Aigars Čerņavskis un Ainars Trapučka sīvās cīņās, tomēr spēja izcīnīt visas uzvaras, turklāt nezaudējot nevienā setā. 2.vietu, piekāpjoties tikai posma uzvarētājiem, izcīnija Dainis Zombergs, Eduards Makūņins un Lauris Sprūds aiz sevis atstājot Raimondu Ukavicu, Ainaru Teteri un Edgaru Ledāju, kuriem attiecīgi 3.vieta posmā.

No spēlēm brīvajos brīžos, ikvieman bija iespēja izmēģināt spējas uz līdzsvara dēļa. Pie dāvanu kartes no restorāna “Hot potato” tika Artis Zombergs, kurš spēja balansēt uz dēļa gandrīz  3 minūtes.

”Liepājas pludmales volejbola līga” posmi:
2.posms 28.jūlijs 18:00
3.posms 4.augusts 18:00
4.posms 11.augusts 18:00
5.posms 18.augusts 18:00
6.posms 25.augusts 18:00

Visi posmi notiek pludmales volejbola laukumos pie Centrālās glābšanas stacijas.Pieteikšanās no 17:30 – 17:55. Dalības maksa 5 EUR posmā.