Rekurzeme.lv ARHĪVS

Latvijas un Spānijas starpkultūru saskarsmes diena

Rekurzeme.lv

2021. gada 3. augusts 11:55

13
Latvijas un Spānijas starpkultūru saskarsmes diena

Piektdien, 6. augustā, pulksten 20 Liepājas muzejā Kūrmājas pr. 16/18 norisināsies dārza svētki Spānijas noskaņās, kuru laikā brīvdabā uz lielā ekrāna būs iespēja baudīt izcilā, starptautisku atpazīstamību ieguvušā un godalgotā spāņu pianista Pablo Galdo klavierkoncerta ierakstu.

Pirms koncerta Liepājas muzeja dārzā, plkst. 16 Liepājas muzejā ikviens intere-sents ir aicināts uz zinātniskajiem lasījumiem, kas veltīti Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību simtgadei. Tajos uzstāsies Dr.Hist. Argita Daudze, Latvi-jas vēstniece Spānijā (2016-2020) ar lasījumu "Latviešu - spāņu kontakti vēstu-riskā griezumā". Dr.Phil. Maija Kūle, Latvijas Universitātes profesore, Filozofi-jas un socioloģijas institūta direktore runās par 19.gs. spāņu rakstnieku un dip-lomātu Anhelu Ganivetu. Latvijas Universitātes doktorants Valters Zariņš refe-rēs par tēmu - "Spāņu filozofs Hosē Ortega i Gasets un mūsdienas". Lasījumus noslēgs tulkotāja no spāņu valodas - Signe Sirmā ar Hosē Ortegas i Gaseta darba "Masu sacelšanās" fragmenta lasījumu.

Savukārt plkst. 18 zinātniskajiem lasījumiem sekos spāņu fotogrāfa Tonjo Vila izstādes “Galīsijas bākas” atklāšana Liepājas muzeja anfilādes izstāžu zālē.

Liepājas muzeja rīkotā Latvijas un Spānijas starpkultūru saskarsmes diena notiek ar Liepājas kultūras pārvaldes un Spānijas Karalistes vēstniecības Latvijā finansiālu atbalstu.