Rekurzeme.lv ARHĪVS

Durbenieks Kristaps Kļava trasē piedzīvo ekstrēmākos apstākļus savā karjerā

Rekurzeme.lv

2021. gada 20. augusts 20:50

828
Durbenieks Kristaps Kļava trasē piedzīvo ekstrēmākos apstākļus savā karjerā

Durbes autosportistam Kristapam Kļavam no biedrības "SK Vecpils" komandas šovasar Latvijas Automobiļu federācijas folkreisa Vasaras kausa izcīņā no pagaidām aizvadītajiem trim posmiem visaugstāko vietu izdevās iegūt Vecpils autotrasē, kur sacensības beidzās diezgan ekstrēmos apstākļos. 

Vecpils posmā, kas notika 8. augustā, K. Kļava bija vienīgais no mūspuses braucējiem, kam izdevās iekļūt finālā starp 12 labākajiem folkreisa braucējiem. Finālā pamatīgā lietū, kad trase jau mirka dubļos, durbenieks ierindojās astotajā vietā.

K. Kļava neslēpa, ka bija liels prieks par tikšanu finālā, taču pirms došanās uz starta izšķirošajā braucienā atklājās, ka mašīnai logu mazgāšana izbeigusies. 

"Ļoti smagi, nevarēju sagaidīt, kad beigsies. Nevarēju ātri pabraukt. Logi bija ciet, nevarēju redzēt, kur segties," finālu komentē K. Kļava. Viņš bija rēķinājies, ka Vecpils posma dienā viegli neklāsies, jo sinoptiķi solīja lielas lietusgāzes. "Ar to jau rēķinājos, bet nekad nebiju braucis tik trakos apstākļos, kad pilnībā neko nevarēja redzēt," atklāj sportists. 

"Dienas gaitā viss gāja bez lielām ķibelēm, bet bēdīgs noslēgums," par Vecpils posmu teic K. Kļava. Viņš piebilst, ka pavisam bēdīgi bija otrajā posmā Pilskalnos. Tur izdevās nobraukt treniņa apļus, bet pirmā kvalifikācijas brauciena otrajā aplī beidzās motors. Augsta vieta izpalika arī pirmajā posmā Priekulē. 

Folkreisa Vasaras kausa izcīņa turpināsies 21. augustā Valmierā, Brenguļu autotrasē.