Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Grobiņā 1. septembrī - rekordliels pirmklasnieku skaits

Rekurzeme.lv

2021. gada 1. septembris 16:03

86064
 FOTO: Grobiņā 1. septembrī - rekordliels pirmklasnieku skaits

Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas 1. septembra svinīgais pasākums notika pagalmā skolas priekšā, kur pulcējās skolēni un skolotāji, bet attālāk arī vecāki. Uzsākot jauno mācību gadu, skolai ir mainījies nosaukums. Tā var lepoties ar rekordlielu pirmklasnieku skaitu.

"Mēs atkal esam uz jauna sliekšņa. Šajā vasarā ir nodibināts jauns novads - Dienvidkurzemes novads. Līdz ar to arī mūsu izglītības iestādei ir mainījies nosaukums - šobrīd mēs skolas pagalmā esam daļiņa no Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas. Jauns nosaukums, jauni sapņi, jaunas cerības. Es tik tiešām šodien esmu ļoti pateicīga mūsu ministrijām, mūsu epidemiologiem un infektologiem, ka neviens mums nav nozadzis Zinību dienu. Mēs esam šodien klātienē," skolēnus, skolotājus un vecākus uzrunāja Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas direktore Laila Urbāne.

"Man šķiet, ka pēc visiem pagājušā mācību gada pārbaudījumiem mēs novērtējam to, ko nozīmē mācīties klātienē. Šo mācību gadu mēs noteikti pavadīsim - droša skola klātienē - zīmē. Lai mēs varētu realizēt šo spārnoto teicienu, mums ir jāsadarbojas cieši, cieši vienam ar otru. Mums ir jāņem šis atslēgas vārds - kopā skolēni, skolotāji, skolas tehniskais personāls, vecāki. Mums ir jāizprot vienam otra vajadzības. Mums visiem kopā ir jāievēro valstī noteiktie noteikumi. Bez pārmetumiem, apvainojumiem mums tie ir jāievēro, tad noteikti mēs varēsim visu mācību gadu būt klātienē. Mēs tik tiešām pēc labākās sirdsapziņas vēlamies, lai skolēni kvalitatīvo izglītību iegūtu skolā, kurā ir droši, kurā ir nodrošināti visi labvēlīgie apstākļi bērniem un darbiniekiem. Es esmu pateicīga vecākiem par pagājušo mācību gadu, jūs bijāt ne tikai vecāku funkciju pildītāji, bet jūs arī pildījāt skolotāju funkciju. Šogad es ceru, ka mēs simtprocentīgi spēsim attaisnot kvalitatīvas izglītības klātienē realizēšanu," uzsvēra skolas direktore.

Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolā jauno mācību gadu uzsāks 115 pirmklasnieki. "Man ir milzīgs prieks un lepnums par pirmklasniekiem, kuri Grobiņā ir ļoti daudz. Kopā mēs esam piecas paralēlklases - Grobiņā ir četras un viena ir Kapsēdē. Visās klasēs ir pāri par divdesmit skolēniem. Kopā mēs esam 115 pirmklasnieki. Grobiņā nav bijis tik liels skaitlis jauno skolēnu," norāda L. Urbāne.

"Sveiciens visiem Zinību dienā. Sveiciens skolēniem, pedagogiem, skolas personālam un vecākiem. Šodien ir skaista satikšanās. Verot vaļā skolas durvis, mūs pārņem patīkams satraukums un atkalredzēšanās prieks. Lai visi mēs kopā roku rokā dotos pa izcilības ceļu, mums jābūt ir kā vienotai komandai. Tikai tā mēs varēsim sasniegt mērķi. Es novēlu skolniekiem zināšanu prieku, skolotājiem gandarījumu par savu darbu, vecākiem patiesu lepnumu par saviem bērniem," novēlēja Dienvidkurzemes novada domes deputāts Raimonds Reinis.