Rekurzeme.lv ARHĪVS

Ērti rati gan vecākiem, gan mazulim – kā atrast īstos?

2021. gada 13. septembris 00:00

24
Ērti rati gan vecākiem, gan mazulim – kā atrast īstos?

Ikviens vecāks vēlas pašu labāko savam mazulim, taču, tā kā bērnu rati ir jāstumj, jāpārliecinās, ka tie būs ērti arī vecākiem. Rati, kas lieliski kalpo vienai ģimenei, iespējams, nebūs piemēroti citai, tāpēc izvēle rūpīgi jāapdomā. Lai to atvieglotu, turpinājumā lasiet par to, kādi faktori nosaka ratu izvēli un kam pievērst uzmanību, kad esat izlēmuši, kāda tipa ratus iegādāties.

Faktori, kas nosaka ratu izvēli

Dzīvesveids
Jūsu dzīvesveids ir svarīgākais faktors, kas noteiks, kādi bērnu rati Jums nepieciešami. Ģimenei, kas dzīvo pilsētā un ratus izmantos ikdienā, veicot garas distances, lai dotos uz veikalu pa asfaltētu vai bruģētu ceļu būs nepieciešami citādāki rati, nekā ģimenei, kas dzīvo laukos vai piepilsētā un ratus izmanto tikai īsās pastaigās pa piemājas ceļu. 

Tāpat jāapdomā, kāda ir vieta, kur Jūs uzglabāsiet ratus, kā arī tādas nianses, kā: vai tos būs nepieciešams nest, piemēram, uz trešo stāvu vai katru rītu iecelt sabiedriskajā transportā? Vai plānojat ar ratiem ceļot?

Ratiem jāatbilst Jūsu dzīvesveidam, tāpēc apdomājiet visas iespējamās nianses, lai izlemtu, vai, piemēram, vēlaties iegādāties vienus universālus ratus, vai tomēr, mazulim paaugoties, plānojat iegādāties arī sporta un ceļojumu ratus.

Izmērs
Ja Jūsu ģimenē ir ļoti gari vai tieši pretēji – ļoti īsi cilvēki, ir svarīgi piemeklēt ratus, kas ir pielāgojami un būs ērti attiecīgā auguma stūmējam. Ja bērnu rati nebūs pielāgojami vecāku augumam, tad tos varēs stumt tikai neilgu brīdi.

Tāpat noteicošs ir arī ģimenes izmērs pārnestā nozīmē. Ja jūsu ģimenē jau ir mazs bērns, vai drīz vien plānojat atkārtotu ģimenes pieaugumu, ir vērts pievērst uzmanību transformējamiem ratiem. Šādi bērnu rati ir pielāgojami, ļaujot tos padarīt par dubultiem ratiem, lai arī viens vecāks var doties pastaigā ar abām mazajām atvasēm.

Svarīgākais, kam pievērst uzmanību:
    • Vai rati piemēroti arī jaundzimušajiem. Ne visi rati piemēroti tikko dzimušiem mazuļiem, tāpēc jāraugās, lai vieta mazulim ir pielāgojama vai atbilstoša jaundzimušā vajadzībām.

    • Stiprinājumi un svars. Pievērsiet uzmanību tam, vai ratus var viegli salikt, pacelt un panest, piemēram, arī tad, ja otrā rokā turat bērnu.

    • Mazgājams audums. Ņemot vērā to, ka mazuļi ir cieši saistīti ar traipiem, svarīgi, lai sēdekļu pārvalki būtu noņemami un mazgājami.

    • Pielāgojams rokturis. Pielāgojams jeb teleskopisks rokturis ir īpaši svarīgs tad, ja cilvēki ģimenē ir dažāda auguma. Lai pastaigas ar bērnu ratiem būtu ērtas ikvienam, nepieciešams, lai rokturis būtu pareizā augstumā.

    • Saules aizsargs. Pievērsiet uzmanību tam, vai saulessargs ir pietiekami liels, vai guļot ratos bērns būs pasargāts gan no liekiem saules stariem, gan vēja.

    • Ratu grozs. Ja bērnu rati tiks izmantoti tikai pastaigām, tad visticamāk ratos nebūs vajadzības pārvadāt neko vairāk kā mazulim nepieciešamo. Tomēr, ja dzīvojat pilsētā un plānojat ratus izmantot arī, lai dotos iepirkties, ir vērts pievērst uzmanību tam, vai ratu grozs būs pietiekami liels, lai tajā ievietotu arī pirkumus.

    • Ratu aksesuāri. Atkarībā no komplektācijas, bērnu rati var būt aprīkoti vai papildus var iegadāties arī lietus pārsegus, stiprinājumus rotaļlietām, uzkodu un dzērienu turētājus un citus aksesuārus, kas padarīs pastaigas ērtākas ne tikai mazajam, bet arī vecākiem.

Bērnu rati par izdevīgām cenām un plašs bērnu ziemas apģērba piedāvājums pieejams interneta veikalā 220.lv - izvēlieties visu nepieciešamo vienuviet!