Rekurzeme.lv ARHĪVS

Latvijas izlase ar grobiņnieku Niku Alksni dodas uz prestižākajām triāla sacensībām pasaulē

Rekurzeme.lv

2021. gada 14. septembris 20:51

171
Latvijas izlase ar grobiņnieku Niku Alksni dodas uz prestižākajām triāla sacensībām pasaulē

Ceļā uz tālo Portugāli devusies Latvijas triāla izlase ar grobiņnieku Niku Alksni sastāvā, kas 19.septembrī Portugāles pilsētā Gouveia piedalīsies Nāciju kausā triālā.

Šogad Latvijas izlasi pārstāvēs jaunie un talantīgie sportisti Kristaps Ķīlis, Daniels Grīnfelds un Niks Alksnis, izlases asistents būs Artūrs Grīnfelds, izlases vadītājs Kaspars Vērnieks, informē Triāla komisijas vadītāja vietnieks Kaspars Kuļikovs.

Nāciju kauss notiek reizi gadā. Tās ir prestižākās valstu komandu sacensības, kur katra valsts cīnās par vislabāko rezultātu trasē. Kopš 2001.gada Latvijas izlase Nāciju kausā triālā ir startējusi 19 reizes, izlaižot vien 2020.gadu, kad pandēmijas rezultātā Nāciju kauss nenotika.

“Kristapam un Danielam šīs būs pirmās Nācijas, pārstāvot izlasi kā sportistiem. Savukārt Nikam tās jau būs sestās Nācijas. Šogad komandas mērķis ir cīnīties par astoto vietu Internacionālajā klasē, kurā startē divpadsmit komandas. Šobrīd izskatās, ka mums reāli ir pacīnīties ar četrām valstu izlasēm, kuras ir tuvu mūsu līmenim” atklāj izlases vadītājs Kaspars Vērnieks. “Tā kā komandas asistents Portugālē būs pieredzējušais triālists Artūrs Grīnfelds, tad es ceru, ka viņš spēs komandu motivēt un pateikt pareizos vārdus, lai puiši rādītu savu labāko sniegumu” atzīst Vērnieks.