Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kokšķiedras pretvēja plāksnes – ar ko atšķiras?

2021. gada 26. septembris 00:00

50
Kokšķiedras pretvēja plāksnes – ar ko atšķiras?

Aizsardzība no aukstā gaisa, vēja, lietus, saules – visa tik daudz, ka var apjukt! Kliedē jautājumus un neskaidrības, uzzinot vairāk par vienu no minētajiem faktoriem – vēju. Kas ir pretvēja plāksnes, ko nereti izmanto būvniecības procesā, un kas par tām jāzina? Lasi šī raksta turpinājumā!

Kas ir pretvēja plāksnes?
Pretvēja plāksnes tiek izgatavotas no kokšķiedras. Tas ir efektīvs, kā arī vēju aizturošs materiāls ēku siltumizolēšanai, ar kura palīdzību var nosiltināt dažādas plaknes. Šādas plāksnes izgatavošanas procesā tiek izmantotas skujkoku skaidas, kas tiek piesūcinātas gan ar sveķiem, gan parafīnu, tādējādi nodrošinot gan aizsardzību pret vēju, gan plākšņu izturību pret mitruma radītajiem bojājumiem ēkai.

Pretvēja plāksnes priekšrocības
Būvnieki nereti dod priekšroku kokšķiedras pretvēja plāksnēm to dažādo priekšrocību dēļ. Dažas galvenās no tām ir:

    • vēja un mitruma aizturēšana, tostarp ļaujot ēkai turpināt “elpot”;

    • siltumizolējoša slāņa veidošana ēkai;

    • virsmas biezuma, stingrības un izturības paaugstināšana;

    • ērta un pavisam viegla stiprināšana konstrukcijām – tā paveikšanai nebūs nepieciešamas specifiskas zināšanas vai darba rīki;

    • izturīgas pret bojājumiem arī uzstādīšanas laikā, ne tikai ekspluatācijas gaitā;

    • ekoloģisks risinājums – būtisks aspekts, domājot par ilgtspējīgu būvniecības procesu, kas atstāj pēc iespējas mazāk negatīvu ietekmi uz dabu;

    • vienkārši apstrādājams – krāsojams, špaktelējams, apmetams u.c. Tas ir būtiski, ņemot vērā, cik problemātiska var būt grūti klājošu virsmu apstrāde;

    • iespēja tās izmantot dažādām virsmām – gan ēku ārsienām, gan griestiem un arī jumta segumam.

Ņemot vērā Latvijas atrašanās vietu un pie mums valdošos dabas apstākļus – pretvēja plāksnes būs tieši laikā. Tās paredzētas lietošanai gan mitrumā, gan aukstā temperatūrā, tāpēc drēgnie pavasari, rudeņi un stindzinošās ziemas šim materiālam neradīs skādi.

Iegādājies Videstehnika.lv
SIA “Vides tehnika” piedāvā dažādas kokšķiedras pretvēja plāksnes, kas vienlaikus kalpos gan kā siltumizolējošs, gan kā drošību pastiprinošs materiāls. Ekoloģiskās pretvēja plāksnes pieejamas vēlamajā apjomā – to tehniskā informācija un viss aktuālais par materiālu pasūtīšanu un piegādi pieejams Videstehnika.lv mājaslapā.

Nodrošinot savas un ģimenes labklājību – izvēlies klientu atzītus un novērtētus materiālus pie Vides tehnikas! Uzzini vairāk, apmeklējot Videstehnika.lv!