Rekurzeme.lv ARHĪVS

Dienvidkurzemes sporta skolas ložu šāvēji kļūst par Latvijas jaunatnes čempioniem

Rekurzeme.lv

2021. gada 26. septembris 21:38

709
Dienvidkurzemes sporta skolas ložu šāvēji kļūst par Latvijas jaunatnes čempioniem

Ar Dienvidkurzemes sporta skolas snaiperu no Aizputes uzvaru Tukumā un Dobelē noslēdzās Latvijas jaunatnes čempionāts ložu šaušanā vidējā un vecākajā vecuma grupā.

Dienvidkurzemes sporta skolas snaiperi no Aizputes čempionātā startēja ar pilnām komandām, katrā bija seši dalībnieki. Čempionātu nolikumos bija nosacījums, ka, lai dotu ieskaiti komandu vērtējumā, šāvējiem jāizpilda vismaz trešā sporta klase. Aizputniekiem tas problēmas nesagādāja. Lielākā daļa izpildīja pirmo sporta klasi un Sporta meistara kandidāta normatīvu. Pirmo reizi Sporta meistara kandidāta normatīvu izpildīja aizputniece Marta Bladžinauska, informē Aizputes ložu šāvēju pārstāvis Jānis Oskars Šalms.

Vidējā vecuma grupā vingrinājumā "MŠ-30" par Latvijas vicečempioni kļuva Dienvidkurzemes sporta skolas šāvēja Lenija Feldmane, kura ieguva 291 punktu. Bronzas medaļu ieguva vēl viena aizputniece Luīze Boļšakova (283). Par Latvijas jaunatnes čempioni kļuva Krāslavas sportiste Lija Ignatjeva (293).

Vingrinājumā "PŠ-40" pārsteigumu sagādaja M. Bladžinauska, kļūstot par Latvijas jaunatnes čempioni ar 404,7 punktiem. Šajā vingrinājumā gan viss goda pjedestāls tika Dienvidkurzemes sporta skolas meitenēm. Sudraba medaļu ieguva Kate Katrīna Lietavniece (403,4), bet bronzas godalgu izcīnīja L. Feldmane (399,1).

Standarta vingrinājumā "MŠ-3x20" turpināja dominēt Dienvidkurzemes sporta skolas snaiperes. Zelta medaļu ieguva K. Lietavniece (557), aiz sevis atstājot L. Feldmani (557) un M. Bladžinausku. K. Lietavniecei un L. Feldmanei bija vienāds punktu skaits, bet par čempioni kļuva K. Lietavniece, jo viņai bija vairāk viens centra desmitnieks.

Vecākajā vecuma grupā vingrinājumā ""MŠ-30" par Latvijas jaunatnes čempioni kļuva tukumniece Una Birkmane (285), otrā bija dobelniece Beāte Šmukste (282), bet bronzas medaļu ieguva Dienvidkurzemes sporta skolas pārstāve Sabīne Ķeķe (281).
Puišiem šajā vingrinājumā par Latvijas jaunatnes čempionu kļuva Jānis Lasmanis (295), aiz sevis atstājot Viļakas sportistu Didzi Aleksānu (294) un dobelnieku Robertu Lignicki (291). 

Vingrinājumā "MŠ-3x20" meitenēm par čempioni kļuva S. Ķeķe (549), otro vietu ieguva vēl viena Dienvidkurzemes sporta skolas snaipere Anna Stieģele (538), bet trešā palika U. Birkmane (528). Puišiem šajā vingrinājumā triumfēja D. Aleksāns (564), otrais bija J. Lasmanis (561), bet trešais palika R. Lignickis (555).

Vingrinājumā "PŠ-60" J. Lasmanis (602,7) tikai nedaudz zaudēja D. Aleksānam (603,2), paliekot otrajā vietā. Trešais bija vēl viens aizputnieks Roberts Bērziņš (590,7).

Vingrinājumā "PŠ-MIX" zelta godalgas ieguva Viļakas pāris D. Aleksāns un Gunita Šakina. Sudraba medaļas ieguva J. Lasmanis un S. Ķeķe. Trešie palika R. Lignickis un B. Šmukste. 

Vecākajā vecuma grupā komandu vērtējumā uzvarēja Dienvidkurzemes sporta skola (97,1), otrā bija Dobeles sporta skola (96), bet trešā palika Viļakas sporta skola (89,4).

Vidējā vecuma grupā Dienvidkurzemes sporta skolas pirmā komanda triumfēja pārliecinoši - 163,1. Otro vietu ieguva Tukuma Sporta skolas pirmā komanda (104,9), bet trešā bija Dobeles sporta skolas vienība - 100,6.