Rekurzeme.lv ARHĪVS

Skaisti nagi pašas spēkiem

2021. gada 19. septembris 00:00

82
Skaisti nagi pašas spēkiem

Skaistas rokas ir svarīgas ikvienam no mums. Sievietēm par rokām jārūpējas daudz vairāk, kā vīriešiem, jo tā tas šobrīd iekārtots. Protams, tas nenozīmē, ka vīrieši var vispār nepievērst uzmanību saviem nagiem, tomēr sievietēm tas ir daudz būtiskāk.

Kas slikti ietekmē roku un nagu stāvokli

Principā visi mājas darbi ietekmē roku un nagu stāvokli. Jo vairāk visādu darbiņu, jo vairāk būs redzama to ietekme. Piemēram, trauku mazgāšana. Rokas šī procesa laikā visu laiku ir ūdenī, kā arī tiek lietots ādai draudzīgs vai ne tik draudzīgs trauku mazgājamais līdzeklis. Tāpēc daudzas traukus mazgā ar gumijas cimdiem – tādējādi var pasargāt gan rokas, gan arī svaigo manikīru. Tomēr ar šiem cimdiem ne visām ir ērti darboties. Protams, ka ideāls variants būtu trauku mazgājamā mašīna, taču ne vienmēr tas ir iespējams.

Arī dažādi dārza darbi atstāj savas pēdas. Un šajā gadījumā ir tas pats, kas ar trauku mazgāšanu. Ja darīsi dārza darbus bez cimdiem, tad uzreiz to varēs redzēt, paskatoties uz tavām rokām. Taču ar cimdiem ne vienmēr ir ērti.

Vēl viena lieta, kas pamatīgi ietekmē roku un nagu izskatu ir kaitīgais ieradums – nagu graušana. Ja šāds netikums piemīt, tad jādara viss, lai no tā tiktu vaļā, jo nav nekādu citu veidu, kā ar to cīnīties. Arī smēķēšana nagiem neko labu nedos.

Vitamīnu trūkums

Ja tu savas rogas pietiekami pasargā, lieto mitrinošus vai barojošus roku krēmus, bet tavi nagi ir trausli, aplūzt utt., tad, iespējams, pie vainas ir vitamīnu trūkums. Internetā, protams, var sameklēt papildu informāciju – pie kādām nagu pazīmēm kādi vitamīni trūkst. Ja izdodas atrast iespējamo vitamīnu, kurš organismā trūkst, tad var pamēģināt palietot šo konkrēto vitamīnu – mūsdienās tiem ir varens klāsts. Ja nav īsti skaidrs, kurš vitamīns varētu trūkt, tad var palietot kompleksos vitamīnus vai vienkārši doties pie ārsta un veikt nepieciešamās analīzes, ja nagu stāvoklis ir patiešām kritisks.

Ja nevari atļauties iet pie manikīres

Ja rokas un nagi ir veseli, tad nākamais solis ir to apkopšana. Ir ērti, ja vari regulāri doties uz manikīru, kur par taviem nagiem parūpēsies profesionālis. Tomēr ne visiem tas ir labs variants, jo tie ir ne tikai izdevumi par pakalpojumu, bet līdz salonam ir jānokļūst, kā arī tiek patērēts laiks – gan ceļā uz salonu, gan arī pašas procedūras laikā. Tāpēc arvien vairāk sievietes pašas sāk rūpēties par nagiem mājās. Ja nav nepieciešams kāds sarežģīts dizains, tad visu var izdarīt pats. Visu nepieciešamo var viegli iegādāties, piemēram, tādā vietnē, kā https://klipshop.lv. Galvenais, lai būtu pašas nepieciešamākās lietas – nagu vīlīte, kutikulas šķērītes, nagu laka un nagu lakas noņēmējs. Ja gribas ko vairāk, tad jau var iegādāties vēl kaut ko papildus, taču vispirms ir jāsāk ar bāzi.

Nagu apvīlēšana nav nekas sarežģīts. Protams, ja tu gribi izveidot konkrētu nagu formu, tad varbūt sākumā nāksies mazliet patrenēties, kamēr sanāks tikpat labi, kā meistaram. Jo vairāk trenēsies, jo labāk sanāks, tāpēc nebēdā, ja pirmajā reizē neizdodas vienādas formas vai nagu garums atšķiras un ir īsāks, nekā gribētos. Labā ziņa ir tā, ka nagi ļoti ātri aug, tāpēc ar nagu formām un garumiem vari atļauties eksperimentēt – tas nav tā, kā ar matiem. Ja novīlēsi nagu pārāk īsu, tad jau pēc nedēļas vai divām tas būs vēlamajā garumā. Arī formu vari pēc laiciņa piekoriģēt.

Arī ar nagu lakošanu ne visas sievietes ir veiklas – it īpaši, ja ir jālako ar kreiso roku (vai labo, ja esi kreile). Tomēr arī šeit – galvenais ir prakse. Ja nagus regulāri lakosi, tad ātri vien iemanīsies to izdarīt gan ātri, gan precīzi. Ja gadās nolakot pirksta ādu, tad paņem nagu lakas noņēmēju, iemērc tajā vates kociņu un notīri pirksta ādu – pats nags paliks neskarts. Ja tev galīgi nepadodas lakošana, tad sākumā izvēlies gaišas un neitrālas krāsas, lai to tā nevarētu pamanīt.