Rekurzeme.lv ARHĪVS

Galbāliņš un Rašmanis triumfē sezonas kopvērtējumā; Troika un Dreimanis uz pjedestāla Priekulē

Rekurzeme.lv

2021. gada 6. oktobris 10:21

514
Galbāliņš un Rašmanis triumfē sezonas kopvērtējumā; Troika un Dreimanis uz pjedestāla Priekulē

Skatītājiem pagājušās nedēļas nogalē Priekules autotrasē "Līgo" bija, ko redzēt. Latvijas Automobiļu federācijas folkreisa Vasaras kausa izcīņas un Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņas pēdējais posms izvērtās ar aizraujošām cīņām. Uzvarētāji sezonas kopvērtējumā kļuva zināmi tikai finālbraucienu noslēgumā.

Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņas Pro klasē grobiņnieks Aivars Galbāliņš Priekulē ieradās ar mērķi aizstāvēt čempiona titulu. Viņš pirms izšķirošā posma kopvērtējumā bija otrais, septiņus punktus atpaliekot no Ogres sportista Māra Mardoka. Ogrēnietis visu dienu cīnījās ar pusass problēmām, kā rezultātā līdz finālbraucienam nemaz netika.

Pēdējā posmā uzvarēja Raunas autosportists Viesturs Plētiens, otrais bija ogrēnietis Jānis Kozlovskis, bet trešais finišēja rīdzinieks Raivis Anops, A. Galbāliņu atstājot ceturtajā vietā. Skaitos kopvērtējuma punktus, atklājās, ka A. Galbāliņam un R. Anopam ir vienāds punktu skaits. Par sezonas kopvērtējuma uzvarētāju kļuva A. Galbāliņš, jo viņam bija augstāka vieta kādā no šīs sezonas posmiem. Grobiņnieks kļuva par uzvarētāju turpat Priekulē kausa izcīņas pirmajā posmā.

Amatieru klasē Priekulē ātrākais bija Ogres sportists Sandris Vigulis. Lielisku sacensību aizvadīja embūtnieks Oskars Troika, kurš bija otrais. Trešais posmā bija mājinieks Daniels Rašmanis. Viņš kļuva par čempionu sezonas kopvērtējumā, aiz sevis atstājot tukumnieku Jāni Orbidānu un rīdzinieku Andreju Freimani.

Folkreisā Priekules autotrasē triumfēja Priekuļu pārstāvis Rūdolfs Bogens, otrais bija Edgars Tralla (Smiltene), bet godpilnajā trešajā vietā bija grobiņnieks Andis Dreimanis, kurš startēja ar "Subaru Impreza" automašīnu priekšpiedziņas variantā. Sestais finālā bija durbenieks Daniels Lankups.

Sezonas kopvērtējumā folkreisā junioru ieskaitē piektais palika liepājnieks Toms Freimanis, D. Lankupam bija jāsamierinās ar astoto pozīciju.

Priekules autotrasē folkreisā debitēja arī titulētis Liepājas udens motosportists Mārtiņš Bergholcs, kura debijas reizē aizcīnījās līdz pusfinālam. Apbalvošanas ceremonijā viņš gan kāpa uz goda pjdestāla augstākā pakāpiena un tika pie sava pirmā kausa. Sportists bija vienīgais klasikas ieskaitē.