Rekurzeme.lv ARHĪVS

Durbenieks Kristaps Kļava: "Šogad uzmesti divi kūleņi, abi Priekulē"

Rekurzeme.lv

2021. gada 8. oktobris 11:24

381
Durbenieks Kristaps Kļava: "Šogad uzmesti divi kūleņi, abi Priekulē"

Biedrības "SK Vecpils" braucējam Kristapam Kļavam folkreisa Vasaras kausa izcīņas pēdējā posmā Priekules autotrasē sacensības beidzās pusfinālā, paliekot trases malā uz vaļņa.

"Dienu iesāku ar pilnīgi jaunu mašīnu. Treniņā tika nobraukti pirmie apļi. Mēs iepriekšējā posmā Bauskā bijām nopirkuši, jo Vecpilī zaudēju savu mašīnu. Diena kvalifikācijā iesākās ļoti labi. Pirmajā braucienā otrā vieta. Pēc tam otrajā kvalifikācijā man pirmajā līkumā piepalīdzēja, iestūma valnī. Paliku uz jumta. Likās, ka viss ir jau beidzies. Bet tad nāca daudzi cilvēki no malas un teica, ka jābrauc. Ātri saskrūvējām. Trešo kvalifikāciju nobraucu pa pirmo. Ceturtajā kvalifikācijā bija nepareiza džokera izvēle. Paliku piektais," portālam "ReKurZeme" stāsta K. Kļava. 

Durbenieks pusfinālā iesaistījās cīņā par tikšānu labāko trijniekā, lai kvalificētos finālam, taču palika trases malā. "Pusfinālā, cīnoties par trijnieku, biju jau līdz ceturtai vietai ticis. Tad savas kļūdas dēļ atkritu uz septīto. Tad man uzsēdināja mašīnu uz vaļņa, tā viss beidzās," norāda sportists.

K. Kļava vērtē, ka kopumā šī sezona ir vairāk slikta nekā laba. Viņš Vecpilī zaudēja savu mašīnu, ar kuru brauca trīs gadus. Tas iespaidoja turpmāko sezonas gaitu. Tika izlaists nākamais posms Brenguļos, bet pēc tam uz posmu Bauskā tika braukts pirkt citu auto.

Sezona K. Kļavam sākās Priekulē ar kūleni pusfināla braucienā. Pilskalnu posms bija neveiksmīgs, bet Vecpilī tika iegūta astotā vieta.