Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Liepājas orientēšanās čempionātā uzvar saldeniece Elza Ķuze un kuldīdznieks Kristaps Bērziņš

Rekurzeme.lv

2021. gada 10. oktobris 08:30

1810
FOTO: Liepājas orientēšanās čempionātā uzvar saldeniece Elza Ķuze un kuldīdznieks Kristaps Bērziņš

Liepājas orientēšanās čempionātā, kas 9. oktobrī norisinājās Šķēdē, tika noskaidroti ātrākie orientieristi – visgarākajā vīriešu distancē pārliecinošu uzvaru izcīnīja kuldīdznieks Kristaps Bērziņš, pārstāvot orientēšanās klubu “Taka”, savukārt sieviešu grupā augstāko vietu izcīnīja saldeniece Elza Ķuze, pārstāvot orientēšanās klubu “Alnis”.

Kristaps Bērziņš 7,1 km garo distanci finišēja 41 minūtē un 16 sekundēs, savukārt  Elza Ķuze 5,3 km garajā distancē finišu sasniedza 36 minūtēs un 11 sekundēs, portālu "ReKurZeme" informē Lejaskurzemes tūrisma un orientēšanās klubs “DR-krasts” vadītājs Jānis Bethers.

Vīriešu elites grupā kā otrais finišēja saldenieks Madars Jansons ar laiku 48:11, trešajā vietā atstājot aizputnieku Jāni Mellupu ar laiku 51:33.

Savukārt sieviešu elites grupā divas minūtes aiz līderes finišēja lietuviete Reda Žalimiene ar laiku 38:26, bet trešo vietu izcīnīja saldeniece Līga Smilgaine ar laiku 43:23. 

Sacensības notika no jauna zīmētā kartē Šķēdes apkārtnē starp divām administratīvajām teritorijām – Liepājas pilsētu un Dienvidkurzemes novadu.

Kā atzina paši dalībnieki, sacensību distance, lai gan sākotnēji likās vienkārša un saprotama, tomēr atsevišķas vietas prasīja īpašu uzmanību un precīzu ceļa izvēli, lai nepieļautu kļūdu un nezaudētu svarīgo laiku.

Kopumā sacensībās startēja 113 dalībnieki kādā no deviņām vecuma grupām. Interesanta statistika bija vērojama dalībnieku vecuma amplitūdā – jaunākajam sacensību dalībniekam Rodrigo bija 4 gadi, savukārt pieredzējušākais dalībnieks, kurš devās distancē, bija 87 gadus vecais Jānis. 

Liepājas orientēšanās čempionātu organizēja orientēšanās klubs “DR-krasts” sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un ar Liepājas pilsētas atbalstu.