Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kalvenieks Pauls Jonass: "Sacīkstēs vien ar grūtībām spēju paelpot, sāpēja pārāk stipri"

Rekurzeme.lv

2021. gada 2. novembris 19:13

248
Kalvenieks Pauls Jonass: "Sacīkstēs vien ar grūtībām spēju paelpot, sāpēja pārāk stipri"

Pēc tam, kad sestdien Paulam Jonasam tika kontatētas vairākas lauztas ribas, sportists no MXGP pirmā brauciena izstājās, bet otrajā nepiedalījās. Jonass cer, ka varēs piedalīties atlikušajos divos pasaules motokrosa čempionāta posmos.

Itālijā, Pjetramuratas trasē notika trīs posmi pēc kārtas, kas Jonasam izrādījās pagalam neveiksmīgi. Aizpagājušās nedēļas svētdienā viņš ieņēma septīto vietu, bet pagājušās nedēļas trešdienā MXGP posma kopvērtējumā bija vairs tikai četrpadsmitais un ceļā uz to piedzīvoja arī vairākus kritienus, vēsta Sportacentrs.com.

Tikai dienu pirms Gardas "Grand Prix" izcīņas, kas notika vakar, "Standing Construct GasGas" komandas braucējam Jonasam tika veiktas pārbaudes, kuru rezultātā atklāti trīs ribu lūzumi. Viņš piedalījās kvalifikācijā, kur uzrādīja devīto rezultātu, pirmajā finālbraucienā sākotnēji bija divpadsmitais, bet vēlāk izstājās un otrajā brauceinā nepiedalījās. Par sevi bija likusi manīt gūtā trauma.

"Pēc trešdien piedzīvotajiem kritieniem joprojām izjutu stipras sāpes, tādēļ sestdien devos pārbaudīties un atklājās, ka man ir lauztas trīs ribas," skaidro Pauls. "Centos to izturēt un kvalifikācijā klājās labi, bet sacīkstēs jau pēc pirmajām desmit minūtēm vien ar grūtībām spēju paelpot, sāpēja pārāk stipri. Tas ir nepatīkami, protams, bet es darīšu visu, lai būtu gatavs pēdējiem diviem čempionāta posmiem Mantovā."

Pēc aizvadītajām sacīkstēm Jonass kopvērtējumā ir palaidis priekšā "Monster Energy Yamaha" komandas braucēju Glenu Koldenhofu, atkrītot uz astoto vietu. Tikmēr šobrīd viņa tuvākais sekotājs Alesandro Lupino no "Marchetti KTM" nometnes zaudē jau vairāk par simts punktiem, līdz ar to pat teorētiski latvieti panākt nevar.

Sezona noslēgsies Itālijā, Mantovas trasē, kur pēdējie posmi gaidāmi 7. un 10. novembrī.