Rekurzeme.lv ARHĪVS

Aizputes jaunie šāvēji gūst pieredzi Polijas atklātajā čempionātā

Rekurzeme.lv

2021. gada 1. decembris 19:18

129
Aizputes jaunie šāvēji gūst pieredzi Polijas atklātajā čempionātā

Dienvidkurzemes Sporta skolas jaunie snaiperi no Aizputes guva vērtīgu pieredzi Polijas atklātajā čempionātā "Polish Open Kaliber 2021", kas Belostokā pulcēja 13 valstu snaiperus.

Dienvidkurzemes Sporta skolas jaunie snaiperi uz sacensībām Polijā devās kopā ar dobelniekiem, startējot junioru konkurencē. Aizputnieki šajās sacensībās piedalījās otro reizi. Trenera Riharda Frīdenberga vadībā startēja Sabīne Ķeķe, Lenija Feldmane un Jānis Lasmanis, informē aizputnieku pārstāvis Jānis Oskars Šalms.

Ložu šāvēji starptautiskajās sacensībās startēja divas dienas. Labākie snaiperi spēkojās superfinālā, kas Aizputes jaunajiem šāvējiem vēl nebija pa spēkam.

S. Ķeķe pirmajā dienā ar 604,3 punktiem ieguva 37. vietu, bet otrajā dienā ar 612,5 punktiem ierindojās 27. vietā. Viņa izpildīja Sporta meistara normatīvu, ko var iegūt, ja augstvērtīgu rezultātu uzrāda vēreiz 12 mēnešu laikā.

L. Feldmane pirmajā dienā ar 601 punktu ieguva 41. vietu, bet otrajā dienā ar 600,6 punktiem bija 49. vietā. Kopumā startēja 71 dalībniece.

J. Lasmanis pirmajā dienā ar 593,1 punktu bija 29. vietā, bet otrajā dienā ar 600 punktiem ierindojās 23. vietā.

"Beidzot varam galvu no ierakumiem pacelt," par šo Covid-19 ierobežojumu laiku teic J. Šalms, norādot, ka snaiperi, kas ir valsts izlasē, varēja trenēties.

"Mūsu uzdevums bija iegūt pieredzi, tāpēc brauca juniori. Brauciens bija vērtīgs un vajadzīgs," uzskata J. Šalms. Viņš piebilst, ka "Polish Open Kaliber" sacensībās tiek sasniegti Eiropas un pasaules līmeņa rezultātiu. Tajās piedalījās snaiperi no Polijas, Ukrainas, Krievijas, Izraēlas, Azerbaidžānas un citām valstīm.

Aizputes snaiperiem nākamais starts būs 11. un 12. decembrī, kad Tukumā un Dobelē notiks Latvijas čempionāts ložu šaušanā pieaugušajiem.