Rekurzeme.lv ARHĪVS

Liepājas grupa "Zari" laidusi klajā savu jauno albumu "Odzīte"

Rekurzeme.lv

2021. gada 2. decembris 17:10

59
Liepājas grupa "Zari" laidusi klajā savu jauno albumu "Odzīte"

Postfolka grupa "Zari" no Liepājas, kura savas darbības laikā klausītājus atradusi ne tikai Latvijas robežās - bet arī tālu ārpus tām -  nupat pabeigusi darbu un pasauli iepazīstina ar savu jauno albumu "Odzīte". Darbs pie šī albuma aizsākts 2019. gadā un šobrīd tas pieejams populārākajās mūzikas digitālās straumēšanas vietnēs.

Pēc sava pirmā albuma CD formātā "Sazaroti" izdošanas, kurā apkopotas, grupas dalībniekuprāt, skaistākās latviešu tautas dziesmas, "Zari" devušies tālāk savos muzikālajos meklējumos un, turpinot dziesmām izmantot tautas dziesmu tekstus, radījuši tiem savas oriģinālmelodijas, informē grupas dalībnieki.

"Meklējām mūs saistošus tautas dziesmu tekstus, kā arī buramvārdus un lūkojām tos ietērpt sevis radītā mūzikā.  Galarezultātā tapis EP albums, kura skanējumā esam devušiem prom no klasiskas folkmūzikas, vēl vairāk eksperimentējot ar skaņām un padarot latviešu tautas dziesmas tekstus pārpasaulīgākus", savu muzikālo ceļu un nupat izdoto albumu vērtē grupa "Zari" dalībnieki.

Albuma "Odzīte" dziesmu melodijas radīja grupas dalībniece Ieva Dreimane, tās aranžējumus veidoja cits šīs grupas muzikālā materiāla veidotājs un izpildītājs - mūziķis Zigmārs Miemis, tālāk savu artavu skanējumam piešķīra visi grupas "Zari" dalībnieki.

Jautāti, kāpēc albuma nosaukumam dots šāds nosaukums, dalībnieki stāsta: "Mums radīšanas procesā patīk spēlēties gan ar mūsu skanējumu, gan dziesmu tekstiem un šāds - daudznozīmīgs nosaukums - "Odzīte" - lielski iezīmē šo aspektu. Turklāt tas uzsver arī grupas sievišķīgo stīgu  – grupas vokālistu  – Ievas Dreimanes un Lienes Krūmiņas (Križevicas) spēcīgo lomu šajā stāstā."

• Albums "Odzīte" ierakstīts studijā "Wiktorijas skaņu ieraksti"

• Ieraksta skaņu inženieri - Zigmārs Miemis, Juris Jevdokimičevs un Uldis Meļķis.

• Skaņu ierakstā piedalījās grupas "Zari" mūziķi: Ieva Dreimane, Liene Krūmiņa (Križevica), Uldis Meļķis, Zigmārs Miemis,  Sandis Volkovs, Vinsents Krebs un Helmuts Audars.

• Sadarbībā ar Jersika Records krusttēvu Mareku Ameriku, albums "Odzīte" klausītājus priecēs arī skaņuplates formātā (iespiests - Vācijas vinila plašu fabrikā "My45").

• Albuma vizuālo noformējumu veidoja grupas "Zari" bundzinieks, mākslinieks - Sandis Volkovs.

• Albums tapis ar Liepājas pilsētas, biedrības "Kultūras Centrs Wiktorija" atbalstu un pašu grupas dalībnieku ieguldījumu.