Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Mavericks" bez Porziņģa un Dončiča zaudē "Grizzlies"

Rekurzeme.lv

2021. gada 5. decembris 10:09

17
"Mavericks" bez Porziņģa un Dončiča zaudē "Grizzlies"

Dalasas "Mavericks" komanda, spēlējot bez Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča, sestdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

Dalasieši savā laukumā ar rezultātu 90:97 (18:22, 19:27, 21:23, 32:25) piekāpās Memfisas "Grizzlies", vēsta LETA.

Porziņģis kreisās kājas ceļgala sasituma dēļ izlaida otro maču pēc kārtas, savukārt Dončičam liedza spēlēt kreisās kājas potītes trauma. Abi gan tuvākajās dienās varētu atgriezties ierindā.

"Mavericks" šajā sezonā zaudējusi visās četrās spēlēs, kurās tai nācies iztikt bez Dončiča palīdzības.

Mājiniekiem ar 29 punktiem, 20 no tiem ceturtajā ceturtdaļā, rezultatīvākais bija Tims Hārdevejs juniors, 15 punktus guva un astoņas rezultatīvas piespēles atdeva Džeilens Bransons, bet 14 punktus guva Dorians Finnijs-Smits.

"Mavericks" realizēja nepilnus 34% metienu no spēles, kas ir divtik mazāka precizitāte nekā šonedēļ izcīnītajā uzvarā pār Ņūorleānas "Pelicans", kad dalasieši ar 68,7% realizētu metienu laboja komandas rekordu.

Uzvarētājiem jaunu karjeras rekordu - 29 punktus - sasniedza Desmonds Beins, bet 16 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Taiasam Džounsam. "Grizzlies" komandai savainojuma dēļ nevar palīdzēt vienības līderis Dža Morants.

"Mavericks" ar 11 uzvarām 22 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Grizzlies" ar 13 panākumiem 23 cīņās ir ceturtā.

Otrdien "Mavericks" mājās uzņems Bruklinas "Nets".