Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Kuldīgā priecē īpaši grezni rotāta galvenā Ziemassvētku egle

Rekurzeme.lv

2021. gada 5. decembris 10:50

5169
FOTO: Kuldīgā priecē īpaši grezni rotāta galvenā Ziemassvētku egle

Sestdien, 4. decembrī Kuldīgas Rātslaukumā iemirdzējās pilsētas galvenā egle, kas īpaši grezni rotāsies tikai divus vakarus. Galveno egli īpašā rotā vēl varēs skatīt svētdienas vakarā no pulksten 17 līdz 22.

Sestdienas vakarā, kad Kuldīga iemirdzējās svētku rotā, pilsētas ielas bija ļaužu pilnas. Pilsēta bija ietinusies skaistā ziemas pasakā, ielas un ietves bija sniegotas, Liepājas ielā varēja nobaudīt karstvīnu. Liepājas ielā izvietoti lielie lukturi ar Ziemassvētku ainiņām.

Kuldīgas galveno Ziemassvētku egli iedzīvotājiem un Kuldīgas viesiem šogad dāvina Maruta Upīte no Laidu pagasta "Smaidām". Krāšņā un kuplā egle ir rotāta ar silti baltas krāsas, bet dažādu formu rotājumiem. Eglīti rotā lampiņu virtenes, Viduskurzemes pamatskolas - attīstības centra audzēkņu un skolotāju gatavotās bumbas, kā arī īpaši no neona caurulītēm izlocīti vēlējumi iedzīvotājiem un viesiem svētkos.

Kuldīgā tradicionāli Ziemassvētkos rotā divas egles - otra ir Pilsētas laukumā. Tur skvēriņā pie ēkas Pilsētas laukumā 2 ir ierīkots fotostūrīti ar lielu, izgaismotu vēlējumu iedzīvotājiem un viesiem, ko papildina Ziemassvētku kompozīcija ar eglītēm, lukturiem un ziemeļbriežiem.

Šogad Kuldīga iegādājusies ap 2000 metru jaunu lampiņu virteņu, lai aizstātu jau nokalpojušās un papildinātu krājumus. Ar lampiņām izvīti koki Pilsētas laukumā, Semināra parkā un 1905.gada parkā, kā arī pie Katrīnas baznīcas un Strautu ielā. Lai ar lampiņām izvītu ne tikai koku stumbrus, bet arī zarus, šajā gadā pieaicināts arborists Māris Lapsiņš. Pie Katrīnas baznīcas lampiņām izvītos kokus papildina jaunas dekorācijas - trīs lustras. Savukārt Semināra parkā noskaņu palīdz radīt izgaismotie vārti un eņģeļi.

Lielās un mazās meža ainas rada noskaņu Pilsētas dārzā. Vairākās vietās pilsētā, piemēram, Graudu un Jelgavas ielas krustojumā un Policijas ielā ierīkotas ziemas ainiņas ar eglītēm. Jauku meža stūrīti ar briežiem un eglītēm skvērā pie Kuldīgas kultūras centra ierīkojuši kultūras centra radošie ļaudis.