Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Gobzemu pirms pusnakts aiztur arī Liepājā

Rekurzeme.lv

2021. gada 7. decembris 00:00

10770
FOTO: Gobzemu pirms pusnakts aiztur arī Liepājā

Pirmdien, 6. decembrī, ap pusdivpadsmitiem vakarā Valsts policija Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (LuK) aizturēja arī Liepājā. Politiķis pirmdien tika aizturēts trešo reizi.

Ap desmitiem vakarā A. Gobzemu Rožu laukumā gaidīja aptuveni 20 policijas ekipāžas. Politiķis Liepājā ieradās pēc pulksten 23, aicinot cilvēkus doties pastaigā. Drīz vien viņš tika aizturēts.

Valsts policija pirmdien pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (LuK), kurš Kurzemē rīkoja protesta akciju, pirms aizturēšanas Liepājā bija sākusi deviņus administratīvo pārkāpumu procesus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijā, Tukumā ierosināti administratīvā pārkāpuma procesi par nepakļaušanos amatpersonu likumīgajām prasībām, par likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpumiem un par valdības rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" prasību neievērošanu.

Talsos ierosināti divi administratīvā pārkāpuma procesi - par likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpšanu un par valdības rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" prasību neievērošanu.

Ventspilī ierosināti administratīvā pārkāpuma procesi par likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpšanu, par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām pārtraukt likumpārkāpumu, par sīko huligānismu un par valdības rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" prasību neievērošanu.

Tāpat sākti vairāki administratīvo pārkāpumu procesi pret citiem nesankcionētās sapulces dalībniekiem un tiks vērtēta arī pārējo sapulces dalībnieku atbildība.

Valsts policija aicina neapmeklēt šādas nesankcionētas sapulces un ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, lai nepieļautu vēl lielāku Covid-19 infekcijas izplatību risku, radot lielāku veselības apdraudējumu gan pašiem pasākuma apmeklētājiem, gan apkārtējiem.

Kā ziņots, Gobzems šodien tika aizturēts Tukumā un Ventspilī. Gobzemam pirmdien bija paredzēti pasākumi Tukumā, Talsos, Ventspilī un Liepājā.

Jau ziņots, ka policija iepriekš Gobzemam par šogad 4.augustā Rīgā nesankcionēto protesta akciju pret "obligātu vakcināciju" piemēroja 350 eiro un 2000 eiro lielu administratīvo sodu. Savukārt par 18.augustā protesta akcijā "pret obligātu vakcināciju" notikušajiem pārkāpumiem deputātam policija piemērojusi administratīvos sodus 6700 eiro apmērā.