Uztura speciāliste: Cilvēkiem ar paaugstinātu holesterīna līmeni būtu jāuzmanās

Olas dzeltenumā ir pietiekoši daudz holesterīna, tāpēc cilvēkiem ar paaugstinātu holesterīna līmeni asinīs būtu jāpiedomā, ar kādiem ēdieniem kopā olas tiek ēstas, atzīst uztura speciāliste Laila Meija.
Viņa norāda, ka nevajadzētu olas ēst kopā ar augstas kaloritātes produktiem, piemēram, rasolu, majonēzi un treknu gaļu. "Vienas olas dzeltenumā ir pietiekoši daudz šie te tauki un, ja ēd vēl ar majonēzi un citiem daudz dzīvnieku taukiem, tad tas būtu sliktākais," uzskata L. Meija.
Ja vesels cilvēks apēd vairāk olas šajās dienās, ēd arī svaigas lietas un zaļumus, izkustās pietiekami daudz svaigā gaisā, tad tas nekādu ļaunumu nenodarīs, piebilst speciāliste. "Veseli cilvēki ēst var, bet ja tas ir kaut kāds individuāls gadījums, tad tur ir jāskatās."
Kategorijas
- Citas ziņas
- Tirgus
- Atbildam lasītājiem
- Laža
- 8778
- Afiša
- Koncerti
- Sports
- Teātris
- Muzejos
- Izstādes
- Citi pasākumi
- Kino
- Balles
- Laikraksta arhīvs
- Video
- Foto
- Reklāmraksti
- Ekonomika
- Veselība
- Lietotāju raksti
- Kriminālziņas
- Kultūra
- Dzeja
- Konkursi
- Dzīvespriekam
- Sports
- Futbols
- Basketbols
- Handbols
- Autosports
- Motosports
- Volejbols
- Vieglatlētika
- Citi sporta veidi
- Florbols
- Hokejs
- Ziemas sporta veidi
- Soču Olimpiskās spēles
- Liepājas amatieru futbola čempionāts
- Lejaskurzemes novadu futbola čempionāts
- Pasaules ziņas
- Vietējās ziņas
- Liepājā
- Latvijas ziņas
- Dienvidkurzemes novadā
- Izglītība
- Sporta sērija "Izrāviens"
- Piedalies konkursā!
- Saeimas vēlēšanas
- Viena diena uzņēmumā
- Izklaide
- Projektu raksti
- Saimnieko gudri
- Atpazīsim melus!
- Kultūras saknes
- Rūpēsimies par vidi
- Mediju kritika
- Eiropā
- Starp divām reformām