Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Liepājas lauvas" Baltijas Basketbola līgas spēlē pagarinājumā uzvar Kauņas komandu "Baltai"

Uldis Dobelis

2011. gada 25. novembris 21:31

324
"Liepājas lauvas" Baltijas Basketbola līgas spēlē pagarinājumā uzvar Kauņas komandu "Baltai"

"Liepājas lauvu" basketbolisti 25. novembrī Liepājas Olimpiskajā centrā Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijas spēlē pamatlaikā ar 64:64 cīnījās neizšķirti ar "Baltai". Pagarinājumā Lauvas bija pārākas ar 78:71.

Lauvām pirmajās septiņās minūtēs neveicas ar punktu gūšanu, divi punkti Leitera kontā, viens Maijo - 3:8. Par laimi viesiem klājas līdzīgi, pēdējo minūti viņi uzsāk ar divu punktu pārsvaru - 10:8. Pēc pirmās ceturtdaļas ar 14:10 vadībā ir "Baltai".

Otrajā ceturtdaļā pēc divarpus nospēlētajām minūtē Lauvas pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā - 19:18. Baltai minūtes pārtraukums. Pēc paņemtā minūtes pārtraukuma viesi iemeta divus soda metienus, atkal atgūstot vadību - 20:19.

 Ceturtdaļa rit punkts punktā, tās vidū vadībā Baltai - 24:22. Mazrezultatīvā spēles turpinājumā precīzs tālmetiens Kravčenko, rezultāts atkal kļuva neizšķirts - 27:27. Ceturtdaļas pēdējās sekundēs Leiteris no groza apakšas panāca neizšķirtu - 31:31.

Pirmajā puslaikā Lauvām rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Maijo, desmit punkti Timmas kontā.

Trešās ceturtdaļas pirmajās četrās minūtēs viesi iekrāja astoņu punktu pārsvaru, pēcāk divos uzbrukumos pēc kārtas ar tālmetieniem zibeņo Maijo un Kravčenko, trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām Lauvas ir zaudētāju lomā ar 39:45. Pēc mirkļa trīs punkti arī Migliniekam - 42:46.

Pēc trešās ceturtdaļas Baltai ir vadībā ar 46:44.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā Miglinieka neprecīzo tālmetienu zem groza apakšas pielabo Timma -47:46. Ceturtdaļas pirmā puse rit punkts punktā, nevienai no komandām neizdotas izrāviens ar vairāku punktu pārsvaru. Liepājniekiem punktu guvēji Timma un Maijo.

Ceturtdaļas vidū piekto piezīmi saņēma viesu spēlētājs Cepukaitis. Sākoties ceturtdaļas pēdējām divām minūtēm, abas komandas apmainās ar precīzu tālmetienu, Lauvām precīzs ir Maijo - 57:58. Tiesa, jau nākamajā uzbrukumā Baltai vēlreiz precīzi ar tālmetienu, Lauvām minūtes pārtraukums - 57:61. Tobrīd līdz spēles beigām minūte un 50 sekundes.

Pēdējās minūtes vidū divi punkti Timmas kontā, viesu uzbrukumu pārtver Miglinieks, viņš ir precīzs, Lauvas rezultāta starpību samazina līdz minimumam - 62:63. Tobrīd tablo vēsta, vēl jāspēlē 29 sekundes.

11 sekundes pirms ceturtdaļas beigām Kravčenko panāk neizšķirtu - 64:64. Tā noslēdzas ceturtdaļa.

Pagarinājumā ar precīzu tālmetienu Lauvas vadībā izvirza Kravčenko - 67:65. Piekto piezīmi uzbrukumā nopelnīja Maijo. Precīzs tālemtiens arī viesiem un pagarinājuma vidū jau vienu punktu priekšā viņi - 68:67. Sākoties pēdējām divām pagarinājuma minūtē no tālmetiena līnijas vēlreiz roka nenodreb Kravčenko, nākamajā uzbrukumā precīzi ir arī Baltai - 70:71.

Par pagarinājuma varoni kļūst Kravčenko, kurš uzbrukumos ir precīzs, izvorzot Lauvas vadībā ar 74:71. Lauvas pagarinājumā izcīnīja uzvaru ar 78:71. Liepājniekiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Kravčenko, 20 punktus guva Maijo, 18 punkti Timmas kontā.