Rekurzeme.lv ARHĪVS

Pupiņu maisiņi

2011. gada 16. oktobris 09:23

870
Pupiņu maisiņi

Vecmāmiņu padoms glabāt produktus linu kulītēs ir pamatots, jo lins ļauj produktiem vēdināties un uztur vienmērīgu temperatūru. Maisiņus pēc lietošanas var viegli izmazgāt un lietot atkal.

Darbam nepieciešams: lina audums, biezs kokvilnas audums, stingra aukla, izšujamie diegi, šķēres, papīrs, zīmulis, diegs šūšanai un adata izšūšanai, spraužamadatas, cirkulis.

Darba gaita
1. No linu auduma piegriež  35 x 25 cm lielu taisnstūri. Malas apšuj ar zigzaga dūrienu, lai neirst. Uz papīra uzzīmē maisiņa nosaukumu un simbolu, pārkopē to ar zīmuli uz auduma un ar izšujamiem diegiem izšuj.

2. Ar cirkuli uzzīmē uz auduma riņķi 8 cm diametrā un izgriež. No linu auduma piešuj apaļu taisnstūra detaļu atvēruma pagatavošanai. Pie tā iekšmalā piešuj krāsainu kokvilnas audumu atveres savilkšanai.

3. Auduma taisnstūri ar malām saliek kopā un sašuj detaļu caurules veidā. Saliek apakšējo malu kopā ar sānu malas vīli pa vidu un aizšuj maisiņa galu. Izveido stūrus un nošuj pamata daļu.

4. Augšējo maisiņa daļu noloka un piešuj krāsainu malu auklas ievēršanai. No krāsainā auduma izgatavo pakaramo un piešuj augšējā malā. Iever auklu maisiņa malas savilkšanai.