Rekurzeme.lv ARHĪVS

Latvijai stūrgalvība zvaigznēs rakstīta

2011. gada 1. oktobris 07:45

330
Latvijai stūrgalvība zvaigznēs rakstīta

Gulbenietis Vladimirs Hermanis ir astrologs un jau 20 gadu uz ikdienu raugās caur zvaigznēm. To nevarētu saukt par romantisku nodarbi. Astroloģija ir matemātikas radiniece – visi planētu stāvokļi un to ietekme ir precīzi izskaitļojama.

Vladimirs uzsver, ka liktenis nav zvaigznēs ierakstīts. To katrs veido pats, nosakot savas dzīves prioritātes, izvēloties ceļus, pa kuriem iet, pārvarot grūtības, veidojot attiecības. Tautas brīvā griba nosaka valsts nākotni.

– Kāda ir Latvijas astroloģiskā karte?

Tā ir ļoti sarežģīta. Tādu struktūru, kāda ir Latvijas individuālajam horoskopam, gadās reti redzēt. Astroloģiskajā kartē iezīmējas precīzas formas kvadrāts un krusts tajā. Tas sola rūdīšanos un attīstību, nemitīgi pārvarot grūtības, depresīvus stāvokļus. Latvija ir cieta kā rieksts, kas savā čaulā glabā veselīgu kodolu, bet nemēdz ar to plātīties. Noslēgtība, pat savā ziņā noslēpumainība gan intriģē, gan rada pesimisma izjūtu. Taču tas ir virspusējs vērtējums. Šis horoskops ir ideāla augsne garīgajai attīstībai, pat dziļai reliģiozitātei, kas Latviju un latviešus varētu izcelt starp citām Eiropas valstīm un tautām. Ne velti Latvijas valsts himnā ir lūgums pēc dievpalīga! Latvijas astroloģisko karti veidoju, ņemot vērā valsts dzimšanas laiku – 1918. gada 18. novembris pulksten 16.35. Tas ir pilnīgi precīzs laiks.

– Tātad dzīvojam Skorpiona zīmē?
Jā, ar visām labajām un sliktajām īpašībām, kas izriet no tā. Latvijai piemīt lepnums, kas sakņojas ticībā savas valsts un tautas identitātei. Tomēr vienlaikus gan valstij, gan tautai trūkst pašapziņas. Tas neļauj dzīvot ar pilnu elpu. Latvijas sirdī virmo slepenas kaislības, pārdzīvojumi, kas lielākoties pasaulei netiek atklāti. Tas viss zemapziņā uztur pastāvīgu spriedzi, taču ārēji liekas, ka viss ir kārtībā. Pavisam īsi to varētu nosaukt par baltiešu mentalitāti.
Šīs valsts būtību veido rētas, aizvainojumi, kas gruzd dziļi sirdī. Pierādījums tam – daudzie sēru datumi Latvijas valsts kalendārā. Valsts karogu visbiežāk izkaram rotātu ar sēru lenti. Valsts politikā jūtama Saturna ietekme – nespēja piedot, atstāt bijušo pagātnē. Paaudzes dzīvo dažādās realitātēs. Ne tikai latvieši, bet visa Latvijas tauta! Cilvēkiem nav sveša atsvešinātības izjūta. Valsts slikti izturas kā pret vecajiem cilvēkiem, tā pret bērniem. Pensionāri ir cītīgākie nodokļu maksātāji valstī, bet vienlaikus – trūkumcietēji. Dzimstība Latvijā arvien samazinās. Jaunieši labāku dzīvi meklē ārzemēs.
Latvijas horoskopā raksturīgs misticisms un nemitīga savu panākumu un kļūdu salīdzināšana ar kaimiņiem.

– Kāpēc visu laiku liekas, ka kaimiņvalstīm klājas labāk?
Tā arī ir! Lietuvai ir cieša saikne ar Poliju, bet poļi ir ļoti draudzīga tauta, kurai nav raksturīga ksenofobija (bailes no svešiniekiem). Igauņi brāļojas ar somiem, zviedriem, norvēģiem, ar kuriem vieno valodu radniecība. Latvija ir šīm abām Baltijas valstīm pa vidu. It kā varētu draudzēties ar Krieviju, bet Latvija nevar aizmirst piespiedu gadus, kas pavadīti Padomju Savienībā. Latvijai piemīt arī nelokāma uzņēmība, ja ir apzināts mērķis, uz kuru jāiet, un ja ir personība, kurai tauta gatava sekot.
Vēl viens Latvijas klupšanas akmens, kuru pieminam, – valstī trūkst kārtības! Iedzīvotājiem gribētos redzēt saimnieku valsts priekšgalā, taču nemitīgi nākas piedzīvot vilšanos... Visu laiku pietrūkst naudas, lai iedibinātu tādu kārtību, kādu vēlētos. Latvijas horoskopā melnais Mēness atrodas sestajā mājvietā. Tas liecina – naudas aizņemšanās nenāk par labu ne Latvijai, ne tās iedzīvotājiem. Jātērē tik, cik nopelnīts, kaut bieži liekas, veikums ir nepietiekami atalgots.

– Kā 11. Saeimas ārkārtas vēlēšanas ietekmēs mūsu dzīvi?
Jaunievēlētais parlaments kuls vētru ūdensglāzē. Valda apjukums. Lielas pārmaiņas nevar gaidīt. Ne tikai tāpēc, ka esam ekonomiskās situācijas varā. Astroloģiskā karte liecina, ka šodien valsts būvēta lielā mērā uz savstarpējas pazīšanās principa. To nav iespējams noslēpt no tautas acīm, dzīvojot nelielā valstī ar mazu iedzīvotāju skaitu.

– Vai krīze Latvijā ir beigusies?
Diemžēl tā nevarētu teikt. Grūti laiki mums vēl ir priekšā, īpaši līdz 2012. gada rudenim. Tad gaidāma atelpa, bet 2014. gadā būsim dilemmas priekšā: jāsāk atdot parādi vai jāaizņemas vēl? Visticamāk, nāksies domāt, kā pašu spēkiem izkļūt no smagās situācijas. Valdības krīze mudinās panākt politisko stabilizāciju. Tā būs saistīta ar reformām valsts pārvaldē, saprātīgu nodokļu politiku, izmaiņām likumos. Taču redzama atveseļošanās gaidāma tikai, sākot ar 2015. gada atvasaru. Pamazām un cītīgi apturēsim ekonomikas lejupslīdi. Šī cīņa uz dzīvību un nāvi ilgs līdz 2016. gadam. Taču pēc tam ieiesim sliedēs. Latvijas valsts simtgadi 2018. gadā svinēsim godam. Par to liecina Jupitera un Saules stāvoklis tobrīd.

– Kā varam izglābt ekonomiku?
Latvijai panākumi nekad nav nākuši un nenāks viegli. Vienmēr būs vajadzīga piepūle, rūpīgs, smags darbs. Ja palasām savulaik populāro Viļa Lāča romānu «Zvejnieka dēls», rodas skaidrs priekšstats, ka latviešu ceļš uz pārticību nav rozēm kaisīts. Kārļa Ulmaņa laikā Latvija bija agrāra valsts. Tā ir viena panākumu nozare, otra – zivju ieguve un pārstrāde, trešā – kuģniecība, ceturtā – viesnīcu bizness, tūrisms, piektā – ar jaunākajiem zinātnes sasniegumiem saistīta ražošana, sestā – māksla. Tagad daudzos šajos virzienos attīstība ir apsīkusi. Zvaigznes rāda, ka lauksaimniecības atdzimšana Latvijā ir iespējama.
Nezin kāpēc ticam, ka valstij labāki laiki sāksies tieši tad, kad Latvija kļūs par prezidentālu republiku. Ne tikai vēsturiski, arī astroloģiski Latvijas ziedu laiki bijuši Kārļa Ulmaņa prezidentūras periodā. Tautā valda nostaļģija tieši par šo pagātni. Arī no astroloģiskā viedokļa ir pamats vēlēties seno laiku atdzimšanu. Andra Bērziņa prezidentūras laikā šādas pozitīvas tendences nepiedzīvosim. Iespējams, ka aiz viņa nākamais būs tautas vēlēts Valsts prezidents. Tas valstij un tautai nāktu pat par labu. Tas ir tautas pašcieņas jautājums. Brīvās gribas izpausme!

– No kuriem kompleksiem Latvijai būtu jātiek vaļā?
Mums ir mazas valsts, mazas tautas kompleksi. Savulaik Latvija bija atkarīga no Padomju Savienības, Otrā pasaules kara laikā – no Vācijas, tagad – no Eiropas Savienības. Latvijai it kā būtu izdevīgi draudzēties ar kaimiņiem rietumos un austrumos, taču... brīvā griba pretojas draudzībai. Savā ziņā tas ir vientuļnieces horoskopa iespaids. Bet vai tikai tas? Latvija un latvieši izmisīgi turas savrup. Patiesībā Eiropas Savienība - līdzīgi kā savulaik Padomju Savienība – prasa, lai Latvijas iedzīvotāji pilnībā integrētos tajā. Senāk uzspiestās krievu valodas vietā nākusi angļu valoda. Jaunatne jau to pārvalda tikpat labi kā padomju laika latvieši krievu valodu. Latvija un tās iedzīvotāji šodien, globālās ekonomiskās krīzes laikā, vēlas būt neatkarīgi, bet vienlaikus jūtas pamesti likteņa varā. Tā ir duāla izjūta. Latvijai un tās iedzīvotājiem ir jātiek vaļā no pašu radītajiem mītiem! Tie tāpat kā ekonomiskā krīze šodien lielākoties ir mūsu galvās. Ir jāpārtrauc vainīgo meklēšana. Pasaule mainās! Nevar visu laiku šodienā meklēt pagātnes rēgus.

– Šajā Latvijas raksturojumā ieraudzīju tik daudz savu īpašību...
Latvijas horoskops iespaido šīs valsts iedzīvotājus neatkarīgi no vecuma, sociālā stāvokļa, izglītības, politiskās pārliecības un tautības. Mums visiem ir raksturīga baltiešu mentalitāte. Atliek novēlēt, lai arī turpmāk Latvijai un mums pietiek izturības. Pieredze liecina, ka šajā zemē esam spējīgi pārciest smagas situācijas un grūtības, kuras citā valstī cilvēkiem liktu iziet ielās un skaļi protestēt.