Rudens kokteiļi
Nav piemērotāka laika, kad gatavot un dzert veselīgus sulu kokteiļus, kā septembris. Dārzi pilni ar rudens āboliem, burkāni nobrieduši, dzērvenes nogatavojušās. Četras idejas veselīgai septembra nogalei piedāvā restorāna Bibliotēka bārmenis Rihards Gulbis.
Dzērveņu punšs
Sastāvdaļas 300 ml krūzei: 150 ml dzērveņu morsa vai pašgatavota dzērveņu
dzēriena, naža gals (ļoti maz!) sarīvēta muskatrieksta,
1 daiviņa apelsīna, 30 ml medus, 5 g vaniļas cukura, sauja mazos gabaliņos sagrieztu saldskābu ābolu, kanēlis.
1. Uz lēnas uguns karsē dzērveņu dzērienu kopā ar muskatriekstu.
2. Atsevišķā traukā ābolu gabaliņus apviļā kanēlī.
3. Kad dzērveņu dzēriens uzkarsis līdz apmēram 70 grādiem (piešaujot pirkstu, tas vairs netur karstumu), uguni nogriež un lej šķidrumu krūzē.
4. Ieber ābolu gabaliņus un pievieno medu.
5. Dzērienu pasniedz ar uzduramo kociņu, lai ābolus vieglāk apēst.
Ingvera martini
Sastāvdaļas 1 martini glāzei: 60 ml džina, 20 ml ingvera sulas, 20 ml laima sulas, 10 ml cukura sīrupa.
1. Šeikerā kādas 30 sekundes krata visas sastāvdaļas.
2. Pārlej dzērienu atdzesētā martini glāzē un pasniedz, dekorētu ar laima miziņu.
Sastāvdaļas 400 ml tējkannai: 2 cidonijas (var ņemt gan svaigas, notīrītas un sagrieztas, gan jau iecukurotas),
50 g dzērveņu, 40 g svaiga ingvera saknes, 3 strēmeles svaiga apelsīna miziņas,
2 šķēles citrona, 1 kanēļa standziņa, 2 krustnagliņas,
50 ml medus, ūdens un nedaudz ruma (pēc vēlēšanās).
Karstais cidoniju un dzērveņu dzēriens
1. Cidoniju šķēlītes, ingvera gabaliņus, dzērvenes, citrona šķēles, apelsīna mizu liek tējkannā un ar stampiņu sastampā, līdz no maisījuma sāk atdalīties šķidrums.
2. Tējkannu pielej ar verdošu ūdeni, pieliek krustnagliņas, kanēļa standziņu un ļauj visam 5-7 minūtes ievilkties.
3. Kad dzēriens nedaudz atdzisis, tam pievieno
medu.
4. Lej krūzē un pa malciņam dzer. Ja vēlas, sildošākam efektam dzērienam var pievienot 15 ml 73% ruma vai 40 ml 50% ruma.
Veselības kokteilis
Sastāvdaļas 200 ml glāzei: 100 ml burkānu sulas,
100 ml Latvijas rudens ābolu sulas, 1 selerijas kāts,
1 galda biete, 70 g ingvera.
1. Vispirms izspiež sulu no selerijas un ingvera, tad no galda bietes un visbeidzot no burkāniem un āboliem.
2. Visas sastāvdaļas samaisa, salej glāzē un dekorē ar kādu maigas garšas zaļumu - zirņa vai kreses dīgstu.
Kategorijas
- Citas ziņas
- Tirgus
- Atbildam lasītājiem
- Laža
- 8778
- Afiša
- Koncerti
- Sports
- Teātris
- Muzejos
- Izstādes
- Citi pasākumi
- Kino
- Balles
- Laikraksta arhīvs
- Video
- Foto
- Reklāmraksti
- Ekonomika
- Veselība
- Lietotāju raksti
- Kriminālziņas
- Kultūra
- Dzeja
- Konkursi
- Dzīvespriekam
- Sports
- Futbols
- Basketbols
- Handbols
- Autosports
- Motosports
- Volejbols
- Vieglatlētika
- Citi sporta veidi
- Florbols
- Hokejs
- Ziemas sporta veidi
- Soču Olimpiskās spēles
- Liepājas amatieru futbola čempionāts
- Lejaskurzemes novadu futbola čempionāts
- Pasaules ziņas
- Vietējās ziņas
- Liepājā
- Latvijas ziņas
- Dienvidkurzemes novadā
- Izglītība
- Sporta sērija "Izrāviens"
- Piedalies konkursā!
- Saeimas vēlēšanas
- Viena diena uzņēmumā
- Izklaide
- Projektu raksti
- Saimnieko gudri
- Atpazīsim melus!
- Kultūras saknes
- Rūpēsimies par vidi
- Mediju kritika
- Eiropā
- Starp divām reformām