Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Ryanair" iekasēs divus eiro no pasažiera, lai atgūtu saskaņā ar ES noteikumiem kompensācijās izmaksājamos līdzekļus

BNS, ziņu aģentūra

2011. gada 31. marts 09:08

454
"Ryanair" iekasēs divus eiro no pasažiera, lai atgūtu saskaņā ar ES noteikumiem kompensācijās izmaksājamos līdzekļus

Īrijas zemo cenu aviosabiedrība "Ryanair" trešdien paziņoja, ka turpmāk iekasēs divus eiro (1,40 latus) no pasažiera, lai atgūtu līdzekļus, ko tā saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) regulu ir spiesta izmaksāt kompensācijās pasažieriem par nokavētiem reisiem.

Jauno divu eiro nodevu "Ryanair" iekasēs no pirmdienas, 4.aprīļa.

"Ryanair" paziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā tā cietusi vairāk nekā 100 miljonu eiro (70 miljonu latu) zaudējumus saistībā ar lidojumu atcelšanu vai atlikšanu, ko izraisījuši notikumi, kas lielā mērā ir ārpus tās kontroles. Šo notikumu vidū ir Īslandes vulkāna pelnu mākonis, gaisa satiksmes kontrolieru streiki un lidostu slēgšana sliktu laikapstākļu dēļ.

Aviokompānijas paziņojumā uzsvērts, ka gadījumā, ja ES 261.regula par kompensācijām tiks mainīta, tā jauno nodevu atbilstoši samazinās vai atcels.

"Ir acīmredzami negodīgi, ka aviokompānijām ir jānodrošina ēdināšana un viesnīcas pasažieriem - dažos gadījumos dienām un nedēļām ilgi - tikai tāpēc vien, ka valdības slēdz savas gaisa telpas vai gaisa satiksmes kontrolieri streiko, vai nekompetentās lidostas nenotīra sniegu no saviem skrejceļiem," sacīts "Ryanair" paziņojumā.

"Ryanair" no Rīgas pašlaik veic lidojumus uz 14 galamērķiem - Brēmeni, Briseli (Šarleruā lidostu), Bristoli, Diseldorfu (Vēzes lidostu),  Dublinu, Frankfurti pie Mainas (Hānas lidostu), Glāzgovu (Prestvikas lidostu), Īstmidlendu, Liverpūli, Londonu (Stanstedas lidostu), Milānu (Bergamo lidostu), Oslo (Riges lidostu), Stokholmu (Skavstas lidostu) un Tamperi.