Rekurzeme.lv ARHĪVS

Igaunijā izveidota krīzes komisija saistībā ar šīs valsts pilsoņu nolaupīšanu Libānā

BNS, ziņu aģentūra

2011. gada 24. marts 09:07

360
Igaunijā izveidota krīzes komisija saistībā ar šīs valsts pilsoņu nolaupīšanu Libānā

Igaunijā ceturtdienas naktī tika izveidota starpresoru krīzes komisija saistībā ar septiņu Igaunijas pilsoņu nolaupīšanu Libānā, un šo komisiju vada ārlietu ministrs Urmass Paets, paziņoja Ārlietu ministrijas preses dienests.

"Libānas varas iestādes ir paziņojušas par gatavību sniegt vispusēju palīdzību jautājuma risināšanā. Ārlietu ministrija ir sazinājusies ar visiem nolaupīto radiniekiem. Krīzes komisija turpinās darbu līdz situācijas atrisināšanai," teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Neviens no nolaupītajiem nav savu braucienu iepriekš reģistrējis Ārlietu ministrijā. Starp nolaupītajiem nav Ārlietu ministrijā reģistrētu personu," pavēstīja Ārlietu ministrijas preses sekretāre Minna-Līna Linda. Viņa piebilda, ka Igaunijas Ārlietu ministrija janvārī bija ieteikusi Igaunijas iedzīvotājiem neapmeklēt Libānu.

Par notikušo nolaupīšanu paziņoja Igaunijas goda konsuls Libānā Sami Kamuhs, atsaucoties uz Zahles pilsētas drošības dienesta vadītāju, sacīja Linda.

Goda konsuls paziņoja, ka bruņoti noziedznieki maskās trešdien Libānas austrumos Bekaas ielejā nolaupījuši septiņus tūristus no Igaunijas. Sākumā tika ziņots, ka nolaupīto vidū esot arī Ukrainas pilsoņi, tomēr vēlu trešdienas vakarā Ukrainas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Ukrainas pilsoņu nolaupīto vidū nav.

Visi nolaupītie bija riteņbraucēji vīrieši, kas ap pulksten 16 bija ieradušies Libānā no Sīrijas.

Nolaupītāji brauca ar melnu vieglo automašīnu "Mercedes" un diviem baltiem mikroautobusiem. Ap pulksten 17.30 viņi Zahles pilsētā piespieda tūristus iekāpt mikroautobusos un aizbrauca.

Drošībnieki notikuma vietā netālu no Zahles pilsētas atrada velosipēdus un mugursomas.

Pagaidām nav skaidrs, kas un kādu iemeslu dēļ tūristus nolaupījis.

Igaunijas eiroparlamentāriete Kristīna Ojulanda saistībā ar notikušo ir lūgusi palīdzību Eiropas Savienības (ES) augstajai pārstāvei ārējās politikas jautājumos Ketrinai Eštonei.

Pagājušajā gadā Bekaas ielejā tika nolaupīti divi tūristi no Polijas, taču viņi tika atbrīvoti, kad kontrolpunktā drošības spēki atklāja uguni uz nolaupītājiem, nogalinot vienu no viņiem.