Rekurzeme.lv ARHĪVS

Mirusi leģendārā Elizabete Teilore

Diena.lv, portāls

2011. gada 23. marts 16:20

430
Mirusi leģendārā Elizabete Teilore

79 gadu vecumā no šīs pasaules atvadījusies leģendārā aktrise, Britu Karalistes ordeņa kavaliere – Lēdija Elizabete Teilore.

Divkārtējā "Oskara" laureāte mirusi Losandželosā pēc ilgstošas slimības, ziņo BBC. E.Teilore jau ilgstoši slimojusi ar sirdskaitēm. Veselības problēmas Teilori vajājušas jau kopš jaunības, tāpat kā cīņa ar dažādām atkarībām.

E.Teilore bija plaši pazīstama sava krāšņā dzīvesveida un izcilās aktierspēles dēļ, jo īpaši duetā ar aktieri Ričardu Bērtonu, vienu no viņas septiņiem vīriem. Starp Teilores slavenākajām filmām var minēt Kleopatra/ Cleopatra (viena no dārgākajām visu laiku filmām, 1963) un Kam no Vulfa kundzes bail?/ Who's Afraid of Virginia Woolf? (1967) – par šo filmu viņa saņēma savu otro Oskaru pēc pirmā triumfa ar filmu Butterfield 8 (1960). Savu pēdējo lomu uz lielā ekrāna viņa nospēlēja 1994. gadā, piedaloties ģimenes komēdijā Flintstoni/ The Flintsones, pēc tam piedalījusies vairākos TV projektos.

Savas karjeras zenīta laikā, 1950. un 1960. gados viņa neapšaubāmi bijusi viena no pasaules lielākajām aktrisēm (tika nominēta četriem Oskariem) un skaistākajām sievietēm. Krāšņā privātā dzīve, panākumi kino jomā un arī labdarība, palīdzot AIDS slimniekiem viņai nodrošināja nepārtrauktu pasaules uzmanību jau kopš divpadsmit gadu vecuma.