Rekurzeme.lv ARHĪVS

Ķirsonu atzīst par maksātnespējīgu

Db.lv, portāls

2011. gada 24. februāris 16:05

447
Ķirsonu atzīst par maksātnespējīgu

Aizkraukles rajona tiesa atzinusi Lido īpašnieku Gunāru Ķirsonu par maksātnespējīgu un sākusi viņa bankrota procedūru, DB uzzināja tiesā.

Bankrota procedūras termiņš ir noteikts - pieci gadi. Savukārt pilns tiesas sprieduma teksts būs pieejams no šā gada 7. marta. Jāatgādina, ka tiesa lietu izskatīja 11. februārī, bet iepriekš tās izskatīšana tika atlikta vairākas reizes.

Sākotnēji G. Ķirsona maksātnespējas lietu bija jāskata Ogres rajona tiesai, taču visi tiesneši sevi atstādināja no šīs lietas. Kā DB iepriekš pastāstīja tiesnesis Dainis Plaudis viņš šādu lēmumu pieņema, lai netiktu radītas šaubas par viņa objektivitāti.

Viņš paskaidroja, ka tiesā saņemti DnB NORD bankas iebildumi G. Ķirsona maksātnespējas lietā, kurus parakstījis kolēģes dēls, tāpēc D.Plaudis pieņēma lēmumu atstatīt no lietas izskatīšanas, lai netiktu neradītas šaubas par viņa objektivitāti. Kopumā atteicās četri Ogres rajona tiesas tiesneši. G.Ķirsons maksātnespējas pieteikumu Ogres rajona tiesā iesniedza 29. oktobrī.

DB jau vēstīja, ka G. Ķirsons esot vēl lielākos parādos, nekā domāts iepriekš. Bankās ieķīlāta ne tikai viņam piederošā Latvijas lielākā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma Lido kustamā un nekustamā manta, bet arī citi uzņēmējam piederošie īpašumi.

Atsaucoties uz tiesā apstiprināto Lido ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu, portāls informēja, ka ieķīlāts arī milzīgs daudzums trenažieru un luksusa klases automašīnas. Izrādās, ka arī ārpus biznesa uzņēmējs dzīvojis uz parāda - dažādās bankās ir ieķīlāti arī faktiski visi pārējie G. Ķirsona īpašumi.