Rekurzeme.lv ARHĪVS

Žaneta Jaunzeme-Grende: Pensijas būs jāsamazina

ReKurZeme, portāls

2011. gada 21. februāris 15:24

2469
Žaneta Jaunzeme-Grende: Pensijas būs jāsamazina

Latvijas amatpersonas un politiķi nespēj veikt solītās reformas, turklāt viena iemesla dēļ – aiz bailēm no vēlētājiem, tādu viedokli intervijā laikrakstā "Kursas Laiks" paudusi Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende.

"Visi fakti un skaitļi rāda, ka pensijas būs jāsamazina agrāk vai vēlāk, jo naudas vienkārši nav. Tāpat jārēķinās, ka vai nu šogad, vai nākamgad būs jāceļ nekustamā īpašuma nodoklis, un arī no tā nevar izbēgt. Viss, kas notiek līdz šim, ir tikai ziediņi – odziņas vēl sagaidīsim," uzsver Jaunzeme - Grende.

Tāpat Jaunzeme - Grende pauž nostāju, ka Latvijā nepieciešams veikt strukturālas reformas lauksaimniecībā: "Baudīt Eiropas naudas un tamlīdzīgus labumus var, tikai apvienojoties, kooperējoties. Mazākā ferma, kas sevi var atpelnīt, ir 200 govis. Varam runāt vēl tālāk. Cik mums ir piena kombinātu? 20. Lietuvā ir divas reizes mazāk, jo tie ir spējuši apvienoties".

Pilnu interviju ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāju lasiet "Kursas laika" 21. februāra numurā.