Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kurzemniekiem būs savs zīmols

Anita Platace

2011. gada 26. janvāris 15:56

2102
Kurzemniekiem būs savs zīmols

“Ražots Kurzemē” – ar šādu zīmolu varētu tikt prezentēti mūspusē tapušie amatnieku un mājražotāju izstrādājumi. Nolikums tā saņemšanai vēl tikai top.

Kurzemes Tūrisma asociācija ir izstrādājusi īpašu preču zīmi “Ražots Kurzemē”, ar ko marķēs produktus, ko no vietējiem materiāliem darinājis vietējais ražotājs.

Zīmola vizuālā prezentācija notiks ikgadējās starptautiskās tūrisma izstādes “Balttour 2011” laikā Rīgā no 11. līdz 13. februārim. “Kuri piedalīsies, tiem šis zīmols tur būs,” stāsta Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja projektu un mārketinga speciāliste Zane Gaile. Lai kļūtu par zīmola pastāvīgu lietotāju, būs jāaizpilda pieteikums un jāatbilst nolikumam, kas vēl tikai top.

Z. Gaile teic, ka šo procesu aizkavējusi lielo uzņēmēju interese. Sākotnēji zīmols iecerēts kā mazo amatnieku un mājražotāju zīme, lielražotāju pievienošanās bijusi negaidīta. “Nav vēl izstrādāti kritēriji, ir tikai vīzija,” Z. Gaile saka par zīmola piešķiršanu.

Taču tas nenozīmējot, ka sākotnēji iecerētā mērķauditorija tiks atmesta. Mājražotāji un amatnieki būšot projekts organizatoru lobētā auditorija.

“Interese ir, domāju, ka šī lieta aizies,” spriež Kazdangas Tūrisma informācijas centra vadītāja Māra Tīmane. Pircēji vēloties zināt, no kurienes produkts nāk, savukārt “kurzemnieki vienmēr bijuši lielīgi”, un to nu tagad varot izmantot. Viņa pakāpeniski informējot potenciālos zīmola saņēmējus, piemēram, tējas augu vācējus, biškopjus.

“Būtu smuki, ja varētu pielikt tādu zīmi, es tam piekristu,” par šo iespēju saka klūdziņu pinumu meistars Juris Ventaskrasts no Dunalkas.  

“Man būtu gods to darīt, īpaši tāpēc, ka manas tējas aiziet arī ārpus Kurzemes,” atzīst liepājniece Dzintra Zīvarte.
Taču vispirms potenciālie zīmola īpašnieki vēlas saņemt un izprast tā iegūšanas kritērijus.

Z. Gaile stāsta, ka, popularizējot jauno zīmolu, ar to rotātās preces piedāvās pircējiem Kurzemes tūrisma informācijas centros un uzņēmumos, iekļaus ikgadējā akcijā “Apceļo Kurzemi”.