Rekurzeme.lv ARHĪVS

Martena krāsnīs tērauds vairs nekūst

2010. gada 31. decembris 08:00

1526
Martena krāsnīs tērauds vairs nekūst

Šā gada nogalē tika apturētas visas trīs AS “Liepājas metalurgs” martena krāsnis. Nākamgad tās aizstās ar elektroloka tēraudkausēšanas krāsni.

AS “Liepājas metalurgs” (LM) rit modernizācijas otrā kārta, un 45 gadus vecās martena krāsnis aizstās ar elektroloka krāsni, kuru ekspluatācijā nodot plānots nākamā gada septembrī.

Kompleksā ar to būs kausa krāsns un metāllūžņu iepriekšējas uzkarsēšanas sistēma, stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs.

Pirmo no trim martena krāsnīm apturēja 18. decembra vakarā, pārējās – 28. decembrī.

Martencehā strādājušo skaits – 389 – samazināšoties par aptuveni 80. Aptuveni puse no viņiem esot pensionāri, kuri darbu atstās pēc pušu vienošanās, citiem beidzoties darba līgums. “Tikai kādi 25 cilvēki būs jāsamazina,” iepriekš teica V. Terentjevs. Pavisam rūpnīcā ir aptuveni 2200 darbinieku.  

“Liepājas metalurga” koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 158,09 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 27,3 procentiem vairāk nekā pirms gada, un cieta 7,29 miljonu latu zaudējumus, kas ir par 79,4 procentiem vairāk nekā iepriekš.

Uzņēmuma koncernā ir stividors “Liepājas osta LM”, “Sporta klubs “Liepājas metalurgs””, “Ledus halle “Liepājas metalurgs”” un būvmateriālu ražotājs “Rūķis LM”.

Savukārt paša “Liepājas metalurga” neto apgrozījums šogad deviņos mēnešos pieauga par 29,7 procentiem un bija 151,085 miljoni latu, bet uzņēmuma zaudējumi sasniedza 7,368 miljonus latu, kas ir par 51 procentu vairāk nekā 2009. gada deviņos mēnešos.