Rekurzeme.lv ARHĪVS

Somu rokeru bandas vēlas izvērst darbību Igaunijā

Diena.lv, portāls

2010. gada 21. decembris 10:03

553
Somu rokeru bandas vēlas izvērst darbību Igaunijā

Somu motociklistu bandas ir ieinteresētas izvērst savu kriminālo darbību Igaunijā, igauņu kolēģus brīdinājusi Somijas policija, ziņo laikraksta Postimees interneta vietne.

Somijas policija apgalvo, ka Igaunijas virzienā lūkojas divi bēdīgi slaveni somu motoklubi - Bandidos un Hells Angels. Informācija liecina, ka 60-70% apjomīgāko narkonoziegumu Somijā ir saistīti ar šīm motociklistu apvienībām.

Igaunijas Kriminālpolicijas pārstāvis Lenno Reimands uzskata, ka somu klubu pārstāvju aizvien biežākā ciemošanās Igaunijā ir saistīta ar viņu vēlmi nodibināt starptautisku noziedzības tīklu. Pašlaik divi igauņu motoklubi nodibinājuši sakarus ar Bandidos un Hells Angels.

Igaunijas Motoklubu apvienības prezidents Āre Kjusts uzsver, ka nedrīkst likt vienādības zīmi starp rokeriem un noziedzības pasauli. Viņaprāt, tas, ka atsevišķi motoklubu biedri ir noziedznieki, nedod pamatu apsūdzēt visu struktūru saistībā ar kriminālo pasauli.

Tomēr Igaunijas policija pievērsusi uzmanību motoklubam Mercenaries, kas sadarbojas ar Bandidos. Septembrī Igaunijas Narkotiku apkarošanas birojs veica pārbaudi kluba mītnē un aizturēja vienu no līderiem uz aizdomu pamata par darījumiem ar narkotikām.