Rekurzeme.lv ARHĪVS

Sola sakārtot suvenīrus Eiropas Reģionu komitejas ēkā Briselē

ReKurZeme, portāls

2010. gada 11. novembris 09:46

639
Sola sakārtot suvenīrus Eiropas Reģionu komitejas ēkā Briselē

Likumam neatbilstīgie Latvijas Republikas karogi pārdošanā Eiropas Reģionu komitejas ēkā Briselē, Belljarda ielā, bijuši līdz pagājušās nedēļas beigām, ziņo portāls "Ir.lv" . Portāls uzrunājis Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, lūdzot palīdzību problēmas novēršanā.

Kā jau "Rekurzeme" ziņoja , vairāk nekā divus gadus suvenīru veikals tirgojis Latvijas Republikas karogus, kuros sarkanbaltsarkanās krāsu svītras bijušas vienlīdz platas. Valsts oficiālā simbola apraksts nosaka, ka vidējai baltajai svītrai ir jābūt divreiz šaurākai par ārējām sarkanajām.

Eiropas komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs Ivars Bušmanis "Ir.lv" informēja, ka suvenīru veikals nepieder Eiropas Reģionu komitejai, tāpēc tās preses sekretārs Atenaiss Kazalis de Fondūss (Athenais Cazalis de Fondouce) nevarot atbildēt uz jautājumu, kas ražo neatbilstīgos suvenīrus. Taču Reģionu komitejas preses dienests ir sazinājies ar veikala pārstāvi un lūdzis pārtraukt nepareizo karogu tirdzniecību, kas arī izdarīts.

Īpašnieks klātienē nebija sastopams, jo ir izbraucis brīvdienās, tomēr nākamnedēļ, kad viņš būs atgriezies, turpināsies karogu izcelsmes vietas meklējumi, jo visticamāk suvenīru veikals Belljarda ielā nav vienīgā vieta ne vien Beļģijā, bet arī pasaulē, kur tiek tirgoti neatbilstīgi Latvijas karogi.

Eiroparlametāriete Inese Vaidere (TB/LNNK) "Ir.lv" teic, ka Briseles suvenīru veikalā tirgotos karogus nebija ievērojusi, tomēr atzīst, ka tā ir vērā ņemama neprecizitāte un jāmeklē veidi, kā novērst turpmāku valsts simbola nepareizu lietojumu. Sarunas laikā Vaidere atradās Uzbekistānā un arī turienes suvenīru veikalā pamanījusi nepareizus Latvijas karogus. Tos viņa aiznesusi Eiropas mājas vadītājai un lūgusi novērst neprecizitāti.

Lai arī Uzbekistānas Eiropas mājai karogi piegādāti ar Eiropas Komisijas ziņu, Bušmanis skaidro, ka tā ar karogu izplatīšanu un tirgošanu nenodarbojas. Līdz situācijas noskaidrošanai ar Belljarda ielas suvenīru veikala īpašnieku, par ko Eiropas Reģionu komitejas preses serviss solījis informēt "Ir.lv", Latvijas Republikas karogs starptautiskajā suvenīru veikalā starp visiem citiem nebūs nopērkams. Tomēr amatpersonas sola, ka tiks nokārtota pareizu karogu iegāde un piedāvāšana apmeklētājiem.