Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Elpas" biezpienu ēdīs arī Vācijā

Anita Platace

2010. gada 9. novembris 09:49

959
"Elpas" biezpienu ēdīs arī Vācijā

SIA "Elpa" uzstādīs jaunas biezpiena ražošanas un fasēšanas iekārtas un ar šo produktu centīsies iekarot Eiropas tirgu. SIA “Elpa” aizvadītajā nedēļā ieradās Čehijas piena pārstrādes iekārtu ražotāji, lai precizētu piegādājamo iekārtu izmērus.

Līdzās esošajam biezpiena “tankam” uzstādīs vēl trīs, stāsta “Elpas” vadītājs Gundars Sisenis. Šis projekts jānoslēdz nākamā gada martā, bet jau šā gada decembrī uzņēmums saņems biezpiena fasēšanas iekārtu. Biezpienu gatavos pēc jaunas tehnoloģijas un ar jaunām iekārtām.

“Tas ļaus palielināt ražošanas apjomu, stabilizēt kvalitāti un samazināt gatavošanas laiku,” G. Sisenis uzskaita ieguvumus. Jau uzstādītais čehu agregāts izmantojams arī mīkstā siera gatavošanai.

“Mūs vieno nestandarta domāšana un nestandarta tehniskais izpildījums,” G. Sisenis raksturo sadarbības partnerus. Viņi izpildot katras ražotnes individuālās vēlmes, un prasītā cena esot pieņemama.

Jaudu palielināšanai ir iemesls – “Elpas” biezpiens būs eksportprece. Vācijas tirgotāji to noskatījuši Latvijas veikalā un piedāvājuši sadarbību. Viņiem šāda veida piena produkts esot jaunums. Kopīgi tiek izstrādāts iepakojuma dizains, top etiķetes vācu, krievu, angļu un grieķu valodā.

Izdevīgi esot tas, ka vācieši veic priekšapmaksu un tālāk paši atbild par kravu.  

"Mēs iesākam ar nelieliem daudzumiem, pamēģinām, kā tie aiziet tirgū, un tikai tad pielāgojam jaudas. Lai nebūtu tā, ka par lielu naudu nopirkta iekārta noslogota tikai daļēji," par uzņēmuma stratēģiju saka vadītājs.