Rekurzeme.lv ARHĪVS

Portugālē jau sāk svinēt Latvijas dibināšanas 92. gadadienu

BNS, ziņu aģentūra

2010. gada 5. novembris 16:15

969
Portugālē jau sāk svinēt Latvijas dibināšanas 92. gadadienu

Tā kā ap valsts svētkiem notiks NATO samits Lisabonā, Portugālē jau sāk svinēt Latvijas Republikas dibināšanas 92.gadskārtu.

Ārlietu ministrijas Preses centrā aģentūrai BNS pavēstīja, ka ceturtdienas vakarā vēstniecībā notikusi svētku pieņemšana, kurā plaši pārstāvēti ietekmīgi Portugāles uzņēmēji, parlamenta un valdības pārstāvji, vairāku lielvalstu vēstnieki un citi diplomāti, arhitekti, kultūras darbinieki, uzņēmējdarbībā un citās profesionālās darbības jomās aktīvākie Latvijas sabiedrības pārstāvji.

Svētku uzrunā Latvijas vēstnieks Artis Bērtulis īpaši uzsvēra Latvijas un Portugāles ekonomisko sadarbību, vēršot viesu uzmanību uz "PrivatBank" darbību un paplašināšanos Portugālē, kā arī uz Portugālē nopērkamajiem Latvijas produktiem, piemēram, "MADARA" kosmētiku. Vēstniecība bija devusi iespēju kosmētikas izplatītājiem Portugālē iepazīstināt pieņemšanas viesus ar Latvijā ražoto dabisko un organisko kosmētiku īpašā stendā.

Pasākuma viesiem bija iespēja iepazīties arī ar informācijas materiāliem par Latviju kā tūrisma galamērķi - gan pasaulē atzītajiem interesantākajiem Latvijas tūrisma objektiem, gan specifiskiem galamērķiem, piemēram, golfu, izjādēm, SPA, atpūtu Rīgā, lauku tūrismu, Latvijas baznīcām un citiem.

Latvijas Republikas dibināšanas 92.gadskārtas svinības Portugālē turpināsies 20.novembrī, kad Lisabonā notiekošā NATO samita noslēguma dienā vēstniecībā notiks īpaši Latvijas sabiedrībai Portugālē organizētas svinības. Vēstniecība aicinājusi svinības ar savu klātbūtni pagodināt tās augstākās Latvijas amatpersonas, kuras vēl uzturēsies Portugālē pēc NATO samita noslēguma.

Ar NATO samitu saistītie organizatoriskie pasākumi bija iemesls salīdzinoši agrākām Latvijas nacionālās dienas svinībām Portugālē šogad.