Rekurzeme.lv ARHĪVS

“Lankalnus” nopērk Baltijas valstu kooperatīvs

Anita Platace

2010. gada 3. novembris 14:51

1399
“Lankalnus” nopērk Baltijas valstu kooperatīvs

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Baltic Meat Standart” ir vinnējusi izsolē un ir kautuves “Lankalni” jaunā īpašniece, apliecina tās izpilddirektors Jurģis Bružāns.

Kooperatīvs šā gada sākumā sāka nomāt “Lankalnus” no uzņēmuma maksātnespējas administratora, lai ar ES atbalstu modernizēto uzņēmumu neaizlaistu postā.

Pagājušā gada septembrī SIA “Lankalni” pēkšņi pārtrauca darbību un šā gada janvārī tās īpašnieks Juris Jaunzems pieteica uzņēmuma maksātnespēju tiesā.

4. februārī Kuldīgas tiesa pasludināja “Lankalnu” maksātnespēju, un J. Bružāns atklāja, ka pēc juridiskā procesa pabeigšanas kooperatīvs vēlētos uzņēmumu pirkt.

J. Bružāns ir arī pazīstamās Kuldīgas novada ZS “Smaidas” īpašnieks.  

Izsolē, kurā piedalījās divi pretendenti, īpašums nosolīts par 229 400 latiem, informē laikraksts “Latvijas Vēstnesis”. Izsolīti divi zemesgabali 1,3 hektāru platībā un ēkas 4266 kvadrātmetru platībā, kā arī gaļas pārstrādes iekārta, biroja tehnika un autotransports.

Pirms maksātnespējas pasludināšanas J. Jaunzems izteicās, ka “Lankalniem” ir pircēji, bet viņu neapmierina piedāvātā cena. Zemnieki stāstīja, ka viņš savu īpašumu vērtējot pāris miljonos latu.