Rekurzeme.lv ARHĪVS

Zoodārzā vilks bērnam nokož pirksta galu

Ilze Vainovska

2010. gada 13. oktobris 16:33

2102
Zoodārzā vilks bērnam nokož pirksta galu

Rīgas Zoodārza filiālē “Cīruļi” septembra beigās sešus gadus vecai meitenei vilks nokodis pirksta galu. Mikroķirurģijas centrs apliecina, ka bijusi šāda paciente no Liepājas – veikta operācija. Diemžēl neveiksmīgi – pirksta gals nav pieaudzis.

Meiteni paņēmusi līdzi kāda radu draugu kompānija, jaunieši. 11 gadus veca aculieciniece joprojām esot šokā. Vecāki uz Kalveni pēc pirksta gala – nokostās falangas – atsteigušies vēlāk. Šādu versiju par notikušo portāls uzzināja no topošajām medmāsām – nodarbībā par traumu aprūpi un pārsiešanu nesenais negadījums tika pieminēts, atgādinot, cik svarīgi ir atrast un ņemt līdzi uz Traumpunktu nokostas, nogrieztas ķermeņa daļas, cerot uz mikroķirurgu spēju veikt brīnumu.

Meitene ar pirksta traumu vērsusies Liepājas reģionālajā slimnīcā, bijis stāsts par Kalvenes zoodārzu, vilku, apstiprināja Liepājas reģionālajā slimnīcā. Meitenei veikta vakcinēšana pret trakumsērgu – kā jau dzīvnieka koduma gadījumā. Pacienti pārveduši uz Mikroķirurģijas centru Rīgā.

“Man tā ir pirmā dzirdēšana! Šaubos, vai tas varētu būt noticis ar vilkiem. Ar āpsi tas varētu notikt – tas mums tāds nešpetns un negants. Tāpēc tagad pārtaisām aploku – lai ir pusmetra distance un nav iespējas tikt tuvu klāt,” stāsta “Cīruļu” pārvaldnieks Arnis Bergmanis. Neviens darbinieks par tādu gadījumu neko neesot dzirdējis. A. Bergmanis uzsver – ja tāds būtu bijis, būtu taču liels tracis.

Jau ziņots, ka 1. augustā “Cīruļos” notika negadījums, kad 2007. gadā dzimusi meitenīte guva elektrotraumu, pieskaroties elektriskā gana vadam. Meitenīte zoodārzā bijusi kopā ar ģimeni, un visticamāk pieaugušie nebija ņēmuši vērā brīdinājuma uzrakstus par elektrisko ganu.