Rekurzeme.lv ARHĪVS

Zivju pārstrādes uzņēmums "Vido" ostas pilsētā konkurenci nejūt

Anita Platace

2010. gada 13. oktobris 10:20

1224
Zivju pārstrādes uzņēmums "Vido" ostas pilsētā konkurenci nejūt

Dažādu sugu zivju daudzveidīgus sagatavošanas paņēmienus ir apguvusi SIA “Vido”. Arī pašreizējos ekonomiskajos apstākļos tā spēj attīstīties un uzrunāt pircējus ar jauniem produktiem. 

SIA “Vido” īpašnieks Vidmants Paulavičs zivju biznesā darbojas jau 17 gadus. Sācis ar zivju tirgošanu. Saprašana, kā veidot pārstrādes firmu, nākusi vēlāk. “Pa bišķiņam vien,” uzsver uzņēmējs, runājot par tās izaugsmi. Sākušam no pašas apakšas, viņu vairs neviens nevarot piešmaukt – ne zvejnieki, ne pircēji.

Vispirms V. Paulavičs Liepājā atvēris nelielu ražotni, bet pēc vairākiem gadiem, izlietojot nopelnīto un izmantojot ES fondu iespējas, uztaisījis cehu Nākotnes ielā.

“Maza ražotne var daudz ko izdarīt,” uzskata uzņēmējs. Pret problēmām tā varot pagriezties gan ar seju, gan ar muguru. “Liels uzņēmums tā nevar pagriezties, tam vai nu klājas labi, vai ir bankrots. Es varu elastīgi savu ražošanu izmainīt. Man ir vieglāk iziet no grūtiem apstākļiem.”

Tāpēc attaisnojusies sākumā nelielas, nevis uzreiz lielas ražotnes būve.

“Vido” kolektīva kodols esot nemainīgs jau desmit gadu, uz viņiem turoties viss uzņēmums. “Daudzi grib saņemt naudu un neko nedarīt. Tā te nav,” saka priekšnieks un apgalvo, ka pēc iespējas pie viņa strādāt cilvēki stāvot rindā. Kopā ar pārdevējām tirgū un veikalā viņš dodot darbu aptuveni 20 iedzīvotājiem. “Ja jūs mīlat savu darbu, tad pārējais arī būs, tad visam var iziet cauri.”  

“Plāni man ir visādi,” saka V. Paulavičs, bet pagaidām tos neatklāj. “Vienmēr ir jādomā un jāiet uz priekšu. Nevar kaut ko sasniegt un tad stāvēt uz vietas.”

Vairāk par SIA "Vido" lasiet šodienas, 13. oktobra, "Kursas Laikā"!