Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: 1. septembris Vaiņodes vidusskolā

2010. gada 3. septembris 09:32

1734
FOTO: 1. septembris Vaiņodes vidusskolā

Pēdējās augusta dienās debesis ik pa laikam mazgāja sauli, tāpēc 1. septembra rītā tā pavisam spoža sveica pirmo skolas dienu.

Vaiņodes vidusskolā šajā mācību gadā mācīsies 277 skolēni. Priecājamies, ka skolas gaitas uzsāk 24 pirmklasnieki, un arī 10. klasē mācīsies 24 skolēni.

Kā katru gadu Vaiņodes novada dome ir parūpējusies par skolas dienasgrāmatu katram audzēknim, un domes priekšsēdētājs Visvaldis Jansons domes vārdā katrai klasei pasniedza nelielu dāvinājumu kopīgiem vajadzīgiem "izdevumiem", sākot jauno mācību gadu.

Arī kā katru gadu 2. septembris mūsu skolā ir adaptācijas jeb nenopietnā sporta diena, kad pēc garā vasaras brīvlaika skolēni sāk darbu, vispirms pārbaudot, cik vienots ir klases kolektīvs netradicionālās situācijās.

Rīts sākās ar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Policijas iecirkņa inspektoru Ilzes Fedotovas un Ivara Matisona sarunu par drošību  - „Sargā sevi un savas mantas!” un „Stop! Likumpārkāpums!” Pirmklasnieki saņēma atstarotājus, bet visi pārējie - zīmuļus ar policijas atgādinājumu „Sargā sevi!” Tika nolemts, ka tik aktuālus jautājumus policijas inspektori turpinās klašu stundās un sociālo zinību stundās.

Šogad sporta skolotāji Zinaida Skopiņa un Zigmunds Mickus bija izplānojuši mazliet netradicionālas sporta spēles. 5. – 12. klases (pa klašu grupām) spēlēja volejbolu, (kuru ne tik bieži iekļauj sacensību programmā mūsu pusē),  „tīkla bumbu”,  „pudeļu frisbiju”, bet 1. – 4. klases bērni spēkus mēroja dažādās veiklības stafetēs, un sacensību noslēgumā visi dejoja „putniņu deju”.

Katrs sporta dienas dalībnieks saņēma speciālu uzlīmīti, kuru ielīmēt dienasgrāmatā. Šādas dalībnieka uzlīmes tiks krātas visu mācību laiku, lai pavasarī, aizverot pēdējo pierakstīto dienasgrāmatas lapu, paskatītos, „cik un kādos interesantos notikumos esmu piedalījies šī mācību gada laikā”.

„Lai šajā mācību gadā katram mākonim ir saules maliņa, tad būs arī ticība sev, savām spējām un panākumiem!” novēlot sev, saviem skolasbiedriem un skolotājiem, sāksim atkal jaunu jauno mācību gadu.