Rekurzeme.lv ARHĪVS

Divpadsmit nogalinātie cīņā Čečenijā pie Kadirova dzimtā ciemata

Diena.lv, portāls

2010. gada 29. augusts 16:42

363
Divpadsmit nogalinātie cīņā Čečenijā pie Kadirova dzimtā ciemata

Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs svētdien paziņojis, ka viņa drošības dienesta vīri nogalinājuši 12 iespējamos kaujiniekus netālu no viņa dzimtā Centorojas ciema Kurčalojevas rajonā.

Kā vēsta BBC, sākumā tika ziņots par desmit nogalinātiem kaujiniekiem, bet vēlāk R.Kadirovs paziņoja, ka atrasti vēl divu mirušo līķi. Tiek ziņots arī, ka operācijas gaitā ievainoti četri vietējie iedzīvotāji, viņu vidū – divi nepilngadīgie.

Cietuši arī prezidenta vīri – divi no viņiem miruši no gūtajiem ievainojumiem.

Savukārt aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz kādu avotu Ziemeļkaukāza spēka struktūrās, datus par nogalinātajiem un ievainotajiem dēvē par neapstiprinātiem.

«Pēc pēdējām ziņām, kaujas laikā Centorojas ciemā ar 30 kaujinieku grupu bojā gājuši pieci civiliedzīvotāji un divi miliči,» avotu citē aģentūra.

Pēc aģentūras avota ziņām, ciemam uzbrukuši svētdien agri no rīta, aizdedzinot vairākas mājas. Ar uzbrucējiem cīņu sākuši miliči un R.Kadirova apsardzes vīri.

Pats R.Kadirovs paziņojis, ka viņš personīgi «no pirmajām minūtēm» vadījis oeprāciju pret kaujiniekiem, vēsta Krievijas informācijas aģentūras.

Sprādzieni un apsaudes Čečenijā nav reta par spīti republikas vadības paziņojumiem, ka cīņa ar kaujiniekiem esot sekmīga.