Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Avārija K. Ūliha un Rožu ielas krustojumā, divi cietušie

Ita Cērmane

2010. gada 9. augusts 19:32

3902
FOTO: Avārija K. Ūliha un Rožu ielas krustojumā, divi cietušie

Pirmdien, 9. augustā, K. Ūliha ielā notika kārtējais neuzmanīga braucēja izraisītais satiksmes negadījums. Ap pulksten 18.30 kādas sievietes stūrēta automašīna “Mercedes”, izbraucot no Rožu ielas, nedeva ceļu pa galveno, K. Ūliha ielu, braucošai tādas pašas markas automašīnai.

Kā stāstīja negadījuma aculiecinieki, sieviete, ar melno “Mercedes” izbraucot no Rožu uz K. Ūliha ielas, pat nav piebremzējusi. Viņa izstūrējusi tieši priekšā pa galveno ielu braucošajam pelēkajam “Mercedes”.

Trieciens bijis ļoti spēcīgs. Abas automašīnas pamatīgi sabojātas, turklāt pelēkais auto trieciena rezultātā iemests mājas sienā pretējā ielas pusē, kur iesprūdis starp mūri un dzelzsbetona stabu.

Pelēkā “Mercedes E 320” vadītājs Vitauts portālam pastāstīja, ka braucis ar nelielu ātrumu, nepilniem 50 kilometriem stundā, kad pēkšņi viņam uz galvenās ielas priekšā izbraukusi otra automašīna. Vitauts skaidroja, ka pašam nekas nekaišot, taču cietusi avārijas izraisītāja un viņas pasažiere. Melnā “Mercedes” vadītāja un meitenīte ar “ātro palīdzību” nogādātas slimnīcā.

Policijā portāls noskaidroja, ka sieviete un bērns dzīvībai bīstamas traumas nav guvušas.

Šis nav pirmais gadījums, kad K. Ūliha ielā, izbraucot uz tās no mazāk svarīgajām ielām, avārijas izraisa neuzmanīgi braucēji. Līdzīgi negadījumi bijuši gan Robežu ielā, pirms tur uzstādīja luksoforu, gan citos krustojumos.

K. Ūliha un Rožu ielas krustojumā notikušās avārijas liecinieki šķendējas, ka nekas netiek darīts, lai uzlabotu satiksmes drošību. Vieni uzskata, ka katrā krustojumā nepieciešams luksofors. Citi ir pārliecināti, ka ir iespējams rast alternatīvus risinājumus, piemēram, pirms krustojuma ar galveno ielu izbūvēt tā saucamos “gulošos policistus”, kas braucējiem liktu apstāties.