Rekurzeme.lv ARHĪVS

Zivju konservu ražotājs "Kolumbija Ltd." vēlas savu produkciju piegādāt pasaules karstajiem punktiem

BNS, ziņu aģentūra

2010. gada 4. augusts 15:24

911
Zivju konservu ražotājs "Kolumbija Ltd." vēlas savu produkciju piegādāt pasaules karstajiem punktiem

Liepājas zivju konservu ražotājs "Kolumbija Ltd." sācis kārtot formalitātes, lai savu produkciju caur humanitārām organizācijām varētu piegādāt pasaules karstajiem punktiem - karadarbības vai dabas katastrofu skartajām valstīm, aģentūrai BNS pastāstīja uzņēmuma direktors Igors Krupņiks.

Uzņēmuma pārstāvji jūlijā Vašingtonā (ASV) piedalījušies humanitāro kravu piegādātāju izstādē-forumā "Aid&International Development Forum". Liepājas uzņēmums forumā bijis vienīgais pārstāvis no Baltijas valstīm.

Uzņēmēji tikušies ar speciālu aģentūru pārstāvjiem, kuri formē pasūtījumus humanitārām kravām, sākot no apģērba un medikamentiem līdz pat pārtikas produktiem.

Šīm aģentūrām pasūtījumus veic tādas ievērojamas starptautiskas organizācijas kā ANO, EDSO, Sarkanais Krusts un citas.

"Ar tik vērienīgiem pasūtījuma apmēriem mūsu uzņēmuma piedāvājums ir niecīgs. Pārtikas humanitārajai palīdzībai gada apgrozījums ir vairāk nekā 10 miljardi ASV dolāru. Tomēr aģentūras par mūsu produkciju ieinteresējās," sacīja Krupņiks.

Lai kļūtu par piegādātāju humanitārām kravām, jāpārvar lieli birokrātiskie šķēršļi. Vairākus mēnešus aizņems reģistrēšanās speciālā humanitāro kravu piegādātāju datubāzē, teica Krupņiks.

Formalitāšu kārtošanā uzņēmumam palīdzību solījusies sniegt Latvijas vēstniecība Amerikā.

"Kolumbija Ltd." nodarbojas ar zivju pirmapstrādi, zivju produkcijas ražošanu un pārdošanu. Uzņēmums aktīvu zivju pārstrādi un ražošanu sāka 2005.gadā, kad kombinātā notika vērienīga rekonstrukcija.

Uzņēmuma īpašnieki ir divi Krievijas uzņēmēji.