Rekurzeme.lv ARHĪVS

Valsts policijā joprojām trūkst darbinieku

ReKurZeme, portāls

2010. gada 2. augusts 15:36

3129
Valsts policijā joprojām trūkst darbinieku

Izlaidumi augstskolās nav attaisnojuši Valsts policijas uz tiem liktās cerības – joprojām ir daudz vakantu darba vietu.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis stāsta, ka joprojām lielākais nekomplekts ir Kurzemes reģionā – uz 30. jūniju bija 48 vakances.

Ja Liepājas iecirknī vakantu štata vietu ir salīdzinoši maz, tad policijas priekšnieka vērtējumā situācija Ventspilī ir nelāga. Tur iecirknī vien trūkst seši darbinieki, vakances ir arī dežūrdaļā, Ceļu policijā u.c. “No vienas puses šo situāciju izprotu,” atzīst policijas priekšnieks: “Apskatījis policijas ēku, kas ir nožēlojamā stāvoklī, potenciālais jaunais darbinieks teju skriešus metas prom. Tādēļ arī ir tik būtiski atrisināt policijas izvietojuma jautājumu.”

Vilties nācies par darbinieku Talsos. Jaunais speciālists uzsācis darbu, bet pēc pavisam īsa brīža to pametis, jo atradis labāk atalgotu posteni pašvaldībā.

Turklāt no dienesta aiziet ne tikai tie, kuri atraduši labāk apmaksātas vietas. Darbu pamet arī tie, kas sasnieguši pensijas vecumu, kā arī tie, kas sagrēkojuši – negaidot lūgumu aiziet, to izdara paši.

N. Grūbis atklāj, ka šā gada pirmajos sešos mēnešos disciplīnas ziņā Kurzeme “izcēlās pēdiņās”. Uzsāktas 42 dienesta pārbaudes, no kurām piecas sāktas uz prokuratūras iesnieguma pamata, 21 – pēc iedzīvotāju sūdzībām, 16 – pēc policijas ierosinājuma.

18 gadījumos likumsargiem piemērots disciplinārsods – piezīme, rājiens vai brīdinājums.

Līdz atlaišanai neviens gadījums nav nonācis, jo sagrēkojušie darbinieki pamanījušies laikus uzrakstīt atlūgumu, skaidro N. Grūbis.